Bakanlık 4.181 TL Verdi! Ağustos Ödemesi Hesaplarda

Bakanlık 4.181 TL Verdi! Ağustos Ödemesi Hesaplarda
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ağustos ayında zamlı desteklere başlamasının ardından detaylar merak ediliyor.

2024 yılının sonuna kadar uzatılan aile destek paketi ödemeleri geçtiğimiz günlerde ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletilirken, 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketinin yanı sıra temmuz ayında memur maaş katsayısına göre zamlanan destekler de merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da yaşlı ve engelli aylığı ödemelerini yurt çapındaki vatandaşlara iletti. Temmuz ayında memur maaş katsayısına göre zamlanan yaşlı ve engelli aylıklarının sağlanmasının ardından söz konusu desteğin detaylarına ve güncel tutarına ilişkin araştırmalar yapılıyor.

Temmuz 2024 Yaşlı ve Engelli Aylığı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre temmuz ayında memur maaş katsayısına göre zamanlanan destek ödemeleri ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletildi. Bu kapsamda, 4181 TL tutarındaki yaşlı ve aylıklarının da aralarında yer aldığı desteklerin sağlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş:

“Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda Ağustos ayı için toplam 6,5 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırıyoruz” ifadelerini kullandı.

asgari-ucret-maasi.jpg

Ağustos 2024 Aile Bakanlığı Ödemeleri

Zamlı yaşlı ve engelli ödemelerinin verilmesinin ardından farklı destek programlarından yararlanan vatandaşlar da ödemelerin detayları ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerinin hangi tarihlerde iletileceğine ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmadı ancak önceki aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 15 Ağustos civarında 9077 TL tutarındaki evde bakım maaşının sağlanacağı tahmin ediliyor. Ortalama 6360 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesi 20 Ağustos dolaylarında iletilebilir. Yaşlı ve engelli aylıklarının, aile destek paketi ödemelerinin, evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin yanı sıra farklı sosyal yardım ödemelerinin de ağustos ayı boyunca iletilmesi halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyuru metinleri ile kamuoyu bilgilendirilecek.