Asgari Ücrete Flaş Zam! 21 Bin 500 TL Olacak!

Asgari Ücrete Flaş Zam! 21 Bin 500 TL Olacak!
Milyonlarca emekli ve memurun maaşına geçtiğimiz günlerde yapılan zammın ardından şimdi de asgari ücrete zam konusu gündeme geldi. Peki, asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Yeni asgari ücret ne zaman geçerli olacak? İşte ayrıntılar…

Geçtiğimiz günlerde 6 aylık enflasyon oranlarının açıklanmasıyla beraber memur, memur emeklisi ve emekli maaşlarına enflasyon oranında zam gelirken, asgari ücrete herhangi bir zam yapılmadı. Asgari ücrete de zam gelmesini bekleyen milyonlarca asgari ücretli çalışan, maaşlarına zam gelmemesinin ardından büyük hayal kırıklığına uğradı.

Fakat, uzmanlar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yıl sonu enflasyon beklentisi kapsamında enflasyona bağlı olarak asgari ücretin 3 bin 500 lira yükseleceğini tahmin ediyor. Enflasyon öngörülerine bakıldığında ise yüzde 27 oranında bir fark ortaya çıkıyor. Bu durum, asgari ücrete 3 bin 500 liralık bir zam gelebileceğini gösteriyor.

turklirasi.jpg

ASGARİ ÜCRET ÖNGÖRÜLENDEN FAZLA ARTABİLİR

Asgari ücrete yeni zam konusunda öncelikli olarak bu yılın aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak. Komisyonun yaptığı toplantıların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ortak bir karar alarak yeni asgari ücreti belirleyecek.

Öte yandan, uzmanlar enflasyon oranlarının daha yüksek gelmesi halinde asgari ücrete gelecek zam oranının da artacağını, asgari ücrete 4 bin 500 liralık bir zam gelebileceğini ve bu kapsamda, yeni asgari ücretin de en az 21 bin 500 lira olabileceğini öngörüyor.