Arçelik Resmen Kapanıyor! 1800 Kişi İşsiz Kalacak!

Arçelik Resmen Kapanıyor! 1800 Kişi İşsiz Kalacak!
Türkiye’nin en büyük beyaz eşya mağazalarından Arçelik, yeterli verimi alamadığı için Polonya’daki fabrikalarını kapatma kararı aldı. Bu gelişmenin ardından tam 1800 personelin işsiz kalacağı öğrenildi. İşte detaylar…

Beyaz eşya sektörünün en büyük firmalarından ve Avrupa’da da fabrikaları bulunan Arçelik, Avrupa'daki bazı fabrikalarını kapatmaya karar verdi.

Konuya ilişkin olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklama yapan Arçelik, Polonya'nın Lodz şehrinde yer alan çamaşır kurutma ve pişirici cihazlar işletmesiyle plastik yan sanayi işletmesi ve Wroclaw'da bulunan buzdolabı işletmesi kapatılacağı ve tesislerin üretim faaliyetlerini gelecek yılın ilk 6 ayına kadar sonlandıracağını duyurdu.

arcelik.jpg

1800 KİŞİ İŞSİZ KALACAK

Arçelik, bu gelişmenin ardından fabrikaların kapanması durumunda tamı tamına 1800 kişinin de işsiz kalacağı belirtti. İşçilerin ödenecek kıdem ve ihbar tazminatlarını tespit etmek amacıyla sendika ile görüşmeler yapılacağı aktarıldı. Bunun yanı sıra Arçelik, bu tesislerin kapatılması yüzünden herhangi bir ciro kaybının olmayacağı da duyurdu.

Arçelik tarafından KAP’a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“"Arçelik'in Avrupa faaliyetlerinde hedeflenen sinerjilerin gerçekleştirilmesine yönelik yapılan analizler sonucunda, üretim tesislerinden Polonya Lodz'da bulunan çamaşır kurutma makinesi ve pişirici cihazlar işletmesi ve plastik yan sanayi işletmesi ile Wroclaw'da bulunan buzdolabı işletmesinde verimsizlik nedeniyle üretim faaliyetlerinin durdurulmasına ve söz konusu üretim tesislerinin kapatılmasına karar verilmiş olup, 2025'in ilk yarısına kadar üretim faaliyetlerinin sona ermesi hedeflenmektedir."