Araç Muayenesinde Yeni Dönem! Ulaştırma Bakanlığı Resmen Açıkladı!

Araç Muayenesinde Yeni Dönem! Ulaştırma Bakanlığı Resmen Açıkladı!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, araç muayenesinde yeni bir düzenlemeye gidildiğini ve TÜVTÜRK’ün sağladığı yeniliklerle araç sahiplerinin muayene işlemleri daha hızlı yapılacağını açıkladı.

TÜVTÜRK, araç muayenelerinde bekleme zamanını azaltmak için gezici muayene istasyonlarını uygulamayla alıyor. Bu uygulamayla beraber sayısız taşıtın periyodik muayeneleri daha aktif ve hızlı şekilde gerçekleşecek. Ayrıca, istasyonlarda bekleyen taşıtların oluşturduğu bekleme süreleri de kısalacak.

Gezici muayene istasyonları, randevu sahiplerinin muayenelerini daha hızı yapmalarına imkân verecek. Söz konusu istasyonlar, ülke genelindeki tüm kentlerde hizmet veriyor ve özellikle büyükşehirlerde istasyonlardaki yoğunluğu düşürecek.

Bu istasyonlar, yalnızca randevuyla çalışacak ve böylece, muayene süreçleri daha dakik ve düzenli oluyor. Araç sahipleri, online olarak randevu alarak işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Bunun yanı sıra, TÜVTÜRK’ün tüm istasyonlarında randevu sistemi bulunuyor, bu da işlemlerin daha verimli yürütülmesini sağlıyor.

İlgili düzenlemeler, egzoz gazı emisyon ölçümlerinde de zaman tasarrufuna imkân veriyor. Randevuyla gerçekleşen ölçümler, gerekli belgelerin yetkili kurumlar tarafından alınmasını kolay hale getiriyor ve ek test gereksinimlerini sona erdiriyor.

enflasyon-artiyor-kagit-para-artiyor-1007717-5.jpg

ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİNE YÜZDE 45 ZAM

Öte yandan, Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, gelecek sene vergi oranlarında uygulanacak zamları duyurdu. Bu kapsamda, araç muayene ücretleri mevcut 1.821 liradan yüzde 45 zamla beraber 2 bin 641 liraya çıkacak.

Ozan Bingöl, gelecek sene fiyatı artacak ücretleri de paylaştı. Buna göre, yeni ücretler şu şekilde olacak:

- Yurt dışına çıkış harcı 500 liradan 720 liraya,
- IMEI kayıt ücreti 31 bin 692 liradan 45 bin 953 liraya,
- Araç muayene ücreti 1 bin 821 liradan 2 bin 641 liraya,
- En düşük radar cezası 1 bin 506 liradan 2 bin 185 liraya çıkacak.