Altında Yeni Rekor! 26 Eylül Gram, Çeyrek, Yarım ve Tam Altın Fiyatları!

Altında Yeni Rekor! 26 Eylül Gram, Çeyrek, Yarım ve Tam Altın Fiyatları!
Altında son günlerde peş peşe yeni rekor haberleri gelmeye devam ederken, güncel altın fiyatları da merak konusu oldu. Peki, güncel altın fiyatları ne kadar oldu? İşte merak edilenler…

Ortadoğu'da İsrail nedeniyle sürekli tırmanan gerilimle beraber artan 3. Dünya Savaşı ihtimali ve ABD öncülüğünde başlayan faiz indirim süreci altında rekor artışların yaşanmasına neden oluyor. Dün 2 bin 670 dolarla rekor kıran altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışına göre yüzde 0,2 artışla beraber 2 bin 667 dolar bandında yer alıyor.

Türkiye’de ise gram altın 2 bin 932 TL’yle tarihinin rekor seviyeye ulaşırken, çeyrek altın 4 bin 804 TL’den, Cumhuriyet altını 19 bin 600 TL’den alıcı buluyor.

Global piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalardan önce olumlu bir seyir yer alıyor, Amerika’da kamuoyuyla paylaşılacak büyüme verileri de yatırımcıların odağında bulunuyor.

Öte yandan uzmanlar ise, bugün yurt içinde Merkez Bankası Para Politikası Kurulu özeti ile haftalık para ve banka istatistikleri, diğer ülkelerde ise Amerika’da büyüme, dayanıklı mal siparişleri, Fed başkanının ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın gerçekleştireceği açıklamaların izleneceğini ifade ederek, teknik bakımdan altının ons fiyatında 2 bin 670 ve 2 bin 690 dolar bandının direnç, 2 bin 600 dolar seviyesinin ise destek konumunda yer aldığını ifade etti.

Bu kapsamda, Türkiye’de de yatırımcılar güncel altın fiyatlarını merak ediyor. Peki, güncel altın fiyatları ne kadar? İşte cevabı…

738577image1.jpg

26 EYLÜL GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Gram altın satış fiyatı: 2 bin 930 lira

Çeyrek altın satış fiyatı: 5 bin 014 lira

Yarım altın satış fiyatı: 10 bin 012 lira

Tam altın satış fiyatı: 19 bin 859 lira

Cumhuriyet altını satış fiyatı: 19 bin 965 lira

Ons altın satış fiyatı: 2 bin 665 dolar