Akaryakıta İndirim Müjdesi! Araç Sahiplerinin Başına Talih Kuşu Kondu!

Akaryakıta İndirim Müjdesi! Araç Sahiplerinin Başına Talih Kuşu Kondu!
Akaryakıt fiyatları her geçen gün yükselmeye devam ederken, araç sahiplerini sevindirecek bir haber geldi. Bu doğrultuda, benzine 1 lira 83 kuruluşluk indirim geleceği öğrenildi. Peki, güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

Döviz kuru ve petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ederken, akaryakıt fiyatları her geçen gün artmaya devam ediyor.

NTV'nin haberine göre; benzin, motorin ve otogaz fiyatlarına rekor zamlar gelmesine rağmen, benzine 1 lira 83 kuruşluk indirim geleceği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, benzin fiyatlarında 1 lira 83 kuruşluk indirim beklenirken, motorine ise herhangi bir indirim gelmeyeceği ifade edildi. İstanbul'da benzinin litresi ortalama 43,31 TL’den, motorinin litresi ise 43,23 TL’den alıcı buluyor. Ayrıca, otogazın pompa fiyatı İstanbul Avrupa yakasında 25,13 TL, Anadolu yakasında 24,59 TL seviyesinde yer alıyor.

kapak-090430.jpg

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının ilave edilmesiyle beraber KDV hariç Rafineri satış fiyatına ulaşılıyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken de, Akdeniz-İtalyan piyasasında paylaşılan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı sağlanıyor.