Aile Bakanlığı’ndan Yeni Sosyal Yardım! IBAN’a 2 Bin TL Yatacak!

Aile Bakanlığı’ndan Yeni Sosyal Yardım! IBAN’a 2 Bin TL Yatacak!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, zor durumdaki vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Bakanlık, bu kapsamda şartları sağlayan kadınlara 2 bin TL para yardımı yapacak. Peki, başvuru şartları neler? İşte detaylar…

Yaşlılara, engellilere ve çocuk sahibi yardımlara sosyal yardım ödemesi yaparak bu kişilerin toplumsal yaşama aktif katılımını hedefleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadınlara yönelik düzenlediği yeni sosyal yardım projesini açıkladı.

Bakanlık, buna göre Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı” adı altında eşi hayatını kaybeden kadınlara para yardımı yapacak. İhtiyaç sahibi kadınların ikamet ettiği il veya ilçede yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) giderek söz konusu para yardımından yararlanmak için başvuru yapacak ve başvuruların onaylanması durumunda ayda 1.000 TL olarak hesaplanmak üzere 2 ayda bir hesaplara nakdi yardım ödemesi yatırılacak. Bu kapsamda, kadınlar 2 ayda bir 2 bin TL para yardımı almış olacak.

thumbs-b-c-5153264c790bb2ad8dd49a63fb21581f.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

Bakanlık, söz konusu para yardımına başvuru yapacak kadınlar için başvuru şartlarını belirledi. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde:

Son resmi nikâhlı eşi hayatını kaybetmiş, resmi nikâhlı olmayan, kendisi veya içinde yaşadığı hanedeki herhangi bir kişi yasayla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan, fakir ve muhtaç halde olduğu SYDV’nin mütevelli heyetince belirlenen kadınlar bu yardım programından yararlanabilecek.

Söz konusu nakdi yardım ödemesinden yararlanmak isteyen kadınlar için bir yaş şartı aranmayacak. Bu para yardımından faydalanmak için, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 364 ve devamı maddelerinde belirtilen nafaka yükümlülüğü koşulu aranmayacak

Eşi hayatını kaybeden kadın, eşinin vefatından önce eşiyle resmi olarak boşanmışsa, para yardımı alamayacak. Koca ile kadın arasında boşanma davası sürerken yani, mahkeme kararı kesinleşmeden koca hayatını kaybetmişse, ilgili kadın nakdi yardım ödemesi alabilecek.

Müracaat eden ihtiyaç sahibi kadın, çocuklarından ayrı yaşıyorsa ve yalnızca onların sağlık güvencelerinden faydalanıyorsa (sağlık provizyonu yakınından dolayı verilmişse), mütevelli heyetince ihtiyaç sahibi olarak onaylanması kaydıyla, para yardımı alabilecek.

Hükümlü ve tutukluların iaşe ve ibate giderleri 1721 sayılı Hapishane ve Tevkifhanelerin İdaresi Hakkında Kanun çerçevesinde karşılandığı için, bu kapsamdakiler para yardımından yararlanmayacak. Bunun yanı sıra, huzurevinde kalan kadınların temel ihtiyaçları huzurevince karşılandığı için yine bu para yardımından yararlanamayacak.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ