Aile Bakanlığı’ndan Tek Seferlik 50 Bin TL Yardım Geliyor! Aile Bakanı Göktaş Duyurdu!

Aile Bakanlığı’ndan Tek Seferlik 50 Bin TL Yardım Geliyor! Aile Bakanı Göktaş Duyurdu!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, toplumun her kesiminden ihtiyaç sahiplerine sosyal yardımlar yapmaya devam ederken, şartları sağlayan vatandaşlara da tek seferlik 50 bin TL para yardımı yapılacağını açıkladı. İşte detaylar…

Başta yaşlılar ve engelliler gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan vatandaşlar olmak üzere çocuklu ve eşi vefat etmiş kadınlara da para yardımı yaparak bu kişilerin sosyal yaşama daha etkin bir katılım sağlamasını hedefleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni yardım programını duyurdu.

Bakanlık, bu kapsamda şartları sağlayan vatandaşlarla tek seferlik 50 bin TL para yardımı yapacağını açıkladı. “Şehit Yakınları ve Gazilere Yönelik Yardımlar” adı altında başlatılan yardım programı doğrultusunda şehit ve yaralı olan askerlere yönelik bilgi veren vatandaşlara yapılacak ve bu para yardımı 50 bin TL’ye geçemeyecek.

Söz konusu sosyal yardım projesi, aynı zamanda ehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü ya da ilgili kamu kurumlarıtarafından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Genel Müdürlüğü’ne vefat ya da yaralı bilgisi iletilen vatandaşlarayapılacak yardımlar ile şehit yakınları ve gazilerin muhtelif ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için gerçekleştirilen nakdi yardım ödemesini kapsıyor.

Buna göre, hanelerin sosyal güvenlik çerçevesinde olup olmadığı ile muhtaçlık durumlarına bakılmaksızın kapsamda ifade edilen vatandaşlar, bahsi geçen para yardımından faydalanabilecek ve şehit yakını ile gaziler müracaat edebilecek. Bunun yanı sıra, vefat ve yaralı bilgisi iletilen vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik kaynak aktarımları müracaat ya da talep beklenmeksizin re'sen yapılacak.

img-3211.jpeg

BAŞVURU BELGELERİ

Bu para yardımından yararlanmak için başvuru yapacak kişilerin kimliğinin bulunması yeterli olacak. Şehit Yakını ve Gaziler Genel Müdürlüğü ya da ilgili kamu kurumları tarafından bakanlığın genel müdürlüğüne vefat veya yaralı bilgisinin iletilmesi halinde müracaat, evrak vb. herhangi bir işlem beklenmeksizin ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından para yardımı yapılacak.

Çeşitli yardımlarla tedavi gören yaralılara ilişkin ulaşım ve barınma yardımı doğrultusunda gerçekleştirilen yardımlarda SYDV’deki mütevelli heyetince ihtiyaca göre belirlenecek.Vefat ve yaralı bilgisini veren vatandaşlara 50 bin liraya kadar nakdi yardım ödemesi yapılacak.

Bunun yanı sıra, kapsamdaki vatandaşların acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için hızla yapılacak. Vefat ve yaralı bilgisi iletilenlere yönelik para yardımı tek seferlik olarak hesaplara yatacak.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ