Aile Bakanlığı’ndan Öğrencilere Barınma, Ulaşım ve Yemek Yardımı!

Aile Bakanlığı’ndan Öğrencilere Barınma, Ulaşım ve Yemek Yardımı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, okulların açılmasına sayılı günler kala, öğrencilere yönelik düzenlediği yardım programlarına hız verirken, öğrencilere barınma, taşıma ve yemek yardımı yapacağını açıkladı. İşte ayrıntılar…

9 Eylül Pazartesi günü okulların açılacak olması nedeniyle milyonlarca öğrenciyi ve velileri okul heyecanı sardı. Bu kapsamda, öğrenciler ve veliler, kırtasiye alışverişlerine hız verirken, çeşitli kurum ve kuruluşlardan da kırtasiye ve burs gibi yardımları almak için çalışmalar yapıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da bu kapsamda öğrencilere barınma, taşıma ve yemek yardımı yapacağını açıkladı. “Öğrenci Barınma-Taşıma-Yemek Yardımı” adı altında yapılacak yardım projesi kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) taşımalı eğitim sistemi haricindeki 3294 sayılı yasa doğrultusunda yer alan ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) taşıma, yemek, iaşe ve barınma ihtiyaçlarına ilişkin yardım yapılacak.

5e676b590f254426acd23b27-1.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

Bakanlık, söz konusu yardım programına başvuru yapmak isteyenler için başvuru şartlarını açıkladı. Buna göre, 3294 sayılı yasa çerçevesindeki sosyal güvencesi bulunmayan dar gelirli ailelerle beraber sosyal güvencesi bulunan fakat hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 3’te 1’inden az olan aileler bu yardım programından yararlanabilecekken bu gelir barajı, bu yıl için 5 bin 667 liraya tekabül ediyor.

Şartları sağlayan ihtiyaç sahibi hanelerin başvurularının onaylanmasının ardından yapılacak yardımlar SYDV’deki mütevelli heyeti tarafından ihtiyaca göre belirlenecek. Bu kapsamda, yardımlar her iki eğitim-öğretim döneminde her gün yapılacak.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ