Aile Bakanlığından Kadınlara ve Kız Öğrencilere Yeni Destek!

Aile Bakanlığından Kadınlara ve Kız Öğrencilere Yeni Destek!
7’den 70’e kadın-erkek, genç-yaşlı fark etmeden ihtiyaç sahiplerine sosyal yardım programları kapsamında nakdi ve ayni yardım yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni yardım programını duyurdu. İşte ayrıntılar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi (OSTİM) Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arasında kadınlar ve kız öğrencilere ilişkin İstihdam Garantili Mesleki Teorik ve Pratik Eğitim Programı iş birliği anlaşması yapıldı.

Bakanlık binasında gerçekleştirilen imza törenine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Kadının Statüsü Genel Müdürü Süreyya Erkan ve bakanlık yetkilileri katılım sağladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Yenigün, ülkelerin ekonomik büyüme ve sürdürülebilir kalkınma amaçlarına ulaşmasının, kadınların yaşamın her safhasındaki katma değer yaratma girişimleriyle beraber mümkün hale geldiğinin altını çizerek, Türkiye'nin güçlü kadın, aile, toplum hedefiyle, son 20 yılda kalıcı düzenlemeler gerçekleştirdiğini belirtti.

thumbs-b-c-66c477064e0acae5788b2c8fe28d2770.webp

KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ KONUSUNDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Alınan tedbirler ve teşviklerin, kadın istihdamında olumlu gelişmeler sağladığını aktaran Yenigün, önümüzdeki süreçte kadın eliyle fark yaratan üretim ve ticaretin geliştirilmesi için kadın girişimciliği konusundaki çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Yenigün, kadınların girişimcilik beceri ve kapasitelerini arttırmak için "kadingirisimci.gov.tr" resmi internet sitesini uygulamaya aldıklarını vurgulayarak, şunları söyledi: "Tüm bu çalışmaların yanı sıra bakanlığımız ve özel sektör iş birliğinde mühendis olmak isteyen kız öğrencileri her alanda destekleyerek, mesleğin örnekleri haline gelebilmeleri amacıyla 'Türkiye'nin Mühendis Kızları Projesi'ni yürütüyoruz. Proje 2016'dan beri devam etmekte. Projenin üniversite programı kapsamında, mühendislik fakültelerinde eğitim alan toplam 931 kız öğrenciyi destekledik."