Aile Bakanlığı’ndan İhtiyaç Sahiplerine Yıl Boyu Gıda Yardımı!

Aile Bakanlığı’ndan İhtiyaç Sahiplerine Yıl Boyu Gıda Yardımı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şartları sağlayan ihtiyaç sahiplerine yılda 2 defa gıda yardımı yapacağını ancak ihtiyaç görülmesi durumunda bu yardımın yıl boyu devam edeceğini açıkladı. İşte merak edilenler…

Başta yaşlılar, engelliler ve çocuklu kadınlar olmak üzere toplumun her kesiminden dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişilere para yardımı yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yardımın yanı sıra, gıda ve yakacak yardımı da yapıyor.

Bakanlık, bu kapsamda, gıda yardımlarına devam ederken, Ramazan ayı ve Kurban Bayramı kapsamında ihtiyaç sahiplerine sağlanan gıda yardımının uygun görülmesi halinde yıl boyunca devam edeceğini açıkladı.

3294 sayılı yasa çerçevesindeki dar gelirli hanelerin gıda ihtiyacının karşılanması için başta Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde olmak üzere, ihtiyaç duyulması halinde yıl boyunca ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca (SYDV) gıda yardımı yapılıyor.

Bunun yanı sıra, belediyeler de belirli dönemlerde dar gelirli hanelere gıda yardımı yapıyor. Belediyelere gıda yardımı başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar; ilçe ve büyükşehir belediyelerine giderek başvuru yapabiliyor. Belediyenin yardımları genel olarak gıda, kömür, para, mobilya, kıyafet, eğitim, sağlık gibi alanlarda gerçekleştiriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise ihtiyaç sahiplerine şartlı eğitim, şartlı sağlık, gıda, yakacak, giysi, para yardımı gibi pek çok yardım yapıyor.

thumbs-b-c-66c477064e0acae5788b2c8fe28d2770.webp

BAKANLIĞIN YAPTIĞI DİĞER YARDIMLAR

Gıda ve erzak yardımı

Yakacak yardımı

Giysi yardımı

Para yardımı

Çocuklar için şartlı eğitim ve şartlı sağlık yardımları

Dul ve yetim aylığı yardımı

Engelli maaşı yardımı

65 yaş üstü vatandaşlara yapılan aylık yardım

Sosyal destek kartı yardımı

Vakıflar Genel Müdürlüğünce yapılan yardımlar

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ