Aile Bakanlığı’ndan İhtiyaç Sahiplerine Yeni Yardım Paketi! Artık Kimse Para Ödemeyecek!

Aile Bakanlığı’ndan İhtiyaç Sahiplerine Yeni Yardım Paketi! Artık Kimse Para Ödemeyecek!
İhtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara sosyal yardım programları kapsamında nakdi ve ayni destekler sağlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına yönelik yeni yardım programını açıkladı. İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarının yaşamlarını kolay hale getirmek için istihdamdan ulaşıma, sağlıktan eğitime pek çok konuda yeni destek paketleri açıklanıyor. Bakanlığa bağlı olarak faaliyet yürüten Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü tarafından şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına özel olarak demiryolları ve denizyollarının şehir içi ve aynı zamanda şehirlerarası seferlerinden belediyelere, belediyelerce kurulan firma, birlik, kurum ve işletmelere ya da yetki verilen özel şahıs veya firmalara ait şehir içi toplu ulaşımdan faydalanmaları konusunda ücretsiz ulaşım kartları veriliyor. Bu doğrultuda, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş’ye ait yolcu trenlerini de ücretsiz bir şekilde kullanabiliyor.

thumbs-b-c-66c477064e0acae5788b2c8fe28d2770.webp

BAKANLIKLA TCDD ARASINDA ANLAŞMA İMZALANDI

Bu kapsamda, ücretsiz ulaşım kartına sahip olan hak sahiplerinin bilgilerinin anlık sorgulanarak yurt içi biletleme işlemlerinin çevrim içi olarak yapılabilmesi için bakanlıkla TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü arasında anlaşma yapıldı.

Söz konusu anlaşmayla hak sahiplerinin bilgileri, anlık olarak sistemde doğrulanacak. Daha önce biletleme işlemleri konusunda TCDD Taşımacılık A.Ş.'ye giderek kayıt zorunluluğu bulunan şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları, artık kayıt yaptırmadan çevrim içi olarak diledikleri zaman kolay bir şekilde biletlerini alabilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Şehitlerimizin emanetleri ile gazilerimizin haklarını korumak ve yaşamlarını kolaylaştırmak en önemli görevlerimizden biri. Bu protokol ile vatandaşlarımızın daha kolay ve rahat bir şekilde seyahat etmelerini sağlamış olduk. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunarım."