Aile Bakanlığı’ndan İhtiyaç Sahiplerine 50 Bin TL’lik Eşya Yardımı 2024!

Aile Bakanlığı’ndan İhtiyaç Sahiplerine 50 Bin TL’lik Eşya Yardımı 2024!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi yardım yapmasının yanı sıra, ayni yardım da yapmaya devam ediyor. Bakanlık, bu kapsamda şartları sağlayanlara 50 bin TL’lik eşya yardımı yapacağını duyurdu. İşte detaylar…

Başta yaşlılar, engelliler ve eşi vefat etmiş kadınlar olmak üzere toplumun her kesiminden ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara sosyal yardım ödemeleri yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yardımlar vasıtasıyla zor durumdaki vatandaşların ekonomik yükünü hafifletmeyi ve bu kişilerin toplumsal hayata daha aktif bir katılımını amaçlıyor.

Bakanlık, sosyal yardım programları kapsamında ihtiyaç sahiplerine eşya yardımı da yapıyor. “Ev Eşyası Zararı Yardımları” adı altında sağlanacak olan bu yardım, afet ve acil durum halinden etkilenen ailelere gerçekleştirilecek ev eşyası zararı yardımlarını içeriyor.

aile-ve-sosyal-hizmetler-bakanligi-depophotos-1739964.jpg

50 BİN TL'YE KADAR EŞYA YARDIMI

Bu kapsamda, afet ve/veya acil durum halinden etkilenen 3294 sayılı yasa doğrultusundaki aileler afetin yaşandığı tarihten itibaren 60 gün içinde başvuru yapması durumunda yararlanabilecek. Buna göre; yangın, sel, deprem, kar, heyelan, kaya düşmesi, teknolojik ve insan kaynaklı vb. felaketler yüzünden hanesi zarar gören ailelere ev eşyası zararı yardımı doğrultusunda 50 bin liraya kadar destek verilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın eşya yardımı kapsamında talep edilen şartları sağlayan vatandaşlar, ikamet ettikleri ilçede yer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) başvuru yapabilecek. SYDV’deki mütevelli heyeti tarafından başvuru yapan ailelerin durumu değerlendirilecek ve şartları sağlaması durumunda yardım programı kapsamında alınacak. Bu kapsamda, yardım başvuru yapan hanelerin başvuruları da durumun aciliyeti göz önünde bulundurularak SYDV’deki mütevelli heyeti tarafından belirlenecek.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ