Aile Bakanlığı’ndan 65 Yaş Aylığına Yeni Zam! Yaşlılara Aylık 4 Bin 621 TL Ödenecek!

Aile Bakanlığı’ndan 65 Yaş Aylığına Yeni Zam! Yaşlılara Aylık 4 Bin 621 TL Ödenecek!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 65 yaş üstü vatandaşlara aylık sosyal yardım ödemesi yaparken, yıl sonu bu yardım ödemesine zam geleceğini açıkladı. Bu kapsamda, yeni zam hesabı ortaya çıktı. İşte masadaki rakamlar…

65 yaş üstü ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen yaşlı aylığı, hâlihazırda 4 bin 181 TL olarak hak sahiplerinin hesaplarına yatıyor. Bakanlığın yaşlılara yaptığı bu para yardımın yaşlıların ekonomik yükünün hafifletilmesini ve yaşlıların sosyal yaşama daha etkin katılım sağlamasını hedefliyor.

Bakanlık, temmuz ayında yaşlı aylığına memur maaş katsayısına göre zam yapmış ve bunun üzerine yaşlılara aylık 4 bin 181 TL ödenmeye başlamıştı. Yıl sonunun yaklaşmasıyla beraber bakanlıktan yaşlı aylığına bir zam daha yapılacağı müjdesi geldi. Bu kapsamda, AA ekonomistlerinin 6 aylık enflasyon beklentisi yüzde 42,84 olurken, bu öngörünün gerçekleşmesi durumunda da yaşlı aylığının 4 bin 621 TL’ye kadar yükseleceği ifade edildi.

thumbs-b-c-099a6212f1be893edd5041729b229c8f.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

Öte yandan, yaşlı aylığına başvuru yapmak isteyenler bakanlığın başvuru şartlarını merak ediyor. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde oluştu:

Türk vatandaşı olması,

65 yaşını doldurmuş olması,

Nafaka bağlanmamış veya nafaka bağlanması mümkün olmaması,

Kamu veya özel kurum ve kuruluşlarda iaşe ve ibateleri dâhil olmak üzere sürekli bakımı yapılmaması,

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu hükümlerine göre harçlık almaması,

Yurt içi-yurt dışı ayrımı yapılmaksızın sosyal güvenlik kurumlarından bir gelir veya aylık hakkından faydalanmaması,

İsteğe bağlı prim ödememesi,

Uzun vadeli sigorta kollarına tabi olacak şekilde çalışmaması,

Aynı hanede ikamet edip etmediklerine bakılmaksızın kendisi ve eşi dikkate alınmak suretiyle kişi başına düşen ortalama aylık geliri, asgari ücretin aylık net tutarının 3’te 1’inden az olması.