Aile Bakanlığı’ndan 2 Bin TL’lik Yeni Sosyal Yardım Ödemesi Geliyor!

Aile Bakanlığı’ndan 2 Bin TL’lik Yeni Sosyal Yardım Ödemesi Geliyor!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirlilere sosyal yardım ödemesi yapmaya devam ederken, yeni para yardımını duyurdu. Buna göre, şartları sağlayan hak sahiplerine 2 bin lira ödeme yapılacak. Peki, başvuru şartları neler? İşte detaylar…

Toplumun her kesiminden kadın-erkek, genç-yaşlı demeden ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara nakdi yardım desteği sağlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni para yardımını duyurdu. Bakanlık, bu kapsamda, eşi vefat etmiş kadınlara sosyal yardım ödemesi yapacağını açıkladı.

Buna göre, son resmi nikahlı eşini kaybeden kadınlar, bu nakdi yardım programına başvurabilecek. Fakat, bakanlık, kadınların dini nikahlı eşinin veya eski eşinin hayatını kaybetmesi durumunda başvuru yapılamayacağını ve bunun yanı sıra, hak sahibi kadının sigortalı bir işe girmesi durumunda yardım ödemesinin kesileceğini ve bu nedenle, sadece herhangi bir sosyal güvencesi olmayan kadınların başvuru yapabileceğini açıkladı.

Bakanlık, söz konusu para yardımı kapsamında şartları sağlayan dar gelirli vatandaşların ikamet edilen il/ilçede yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) müracaat edebileceği açıklandı.

thumbs-b-c-168d1dad1a4dc7b074f8b902f547a9a2.jpg

EŞİ VEFAT EDEN KADINLARA 2 BİN TL PARA YARDIMI

Öte yandan, Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY) ve Şartlı Sağlık Yardımı’ndan da (ŞSY) yararlanan kadınlar, bu yardımdan faydalanabilecek. Buna göre, hanenin durumu kişinin ikamet ettiği il/ilçedeki SYDV’nin mütevelli heyeti tarafından değerlendirilecek ve bu sosyal yardım ödemesinden yararlandırılması uygun görüldüğü takdirde hak sahibi vatandaş her üç yardımdan da yararlanabilecek.

Bahsi geçen nakdi yardım ödemesinin suistimal edilmemesi için hak sahibi kadınların medeni durumlarında değişiklik olup olmadığı her ay sistemden gerçekleşecek sorgulamalar ve SYDV görevlileri tarafından yapılan sosyal incelemeler ile takip edilecek.

Şartları sağlayan kadınlara eşi vefat etmiş kadınlara sosyal yardım ödemesi yapılacak ve bu kapsamda, hak sahiplerinin hesaplarına aylık bin lira olmak üzere her iki ayda bir 2 bin lira yatırılacak. Müracaat sonucuna yönelik SYDV’ye giderek veya 144 Alo Sosyal Yardım hattı arayarak bilgi alınabilecek.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ