Aile Bakanlığı’ndan 2 Bin TL’lik Yeni Para Yardımı Geliyor! Bakan Göktaş Bugün Açıkladı!

Aile Bakanlığı’ndan 2 Bin TL’lik Yeni Para Yardımı Geliyor! Bakan Göktaş Bugün Açıkladı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşi vefat eden kadınlara 2 bin TL’lik yeni sosyal yardım ödemesine başladıklarını duyurdu. Peki, başvuru şartları neler, başvurular nereye yapılacak? İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başta yaşlılara ve engellilere para yardımı yaparak bu kişilerin ekonomik yükünü hafifletmeyi amaçlarken, zor durumda olan diğer ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara da para yardımı yapıyor.

Bu kapsamda, “Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı” adı altında eşini kaybeden kadınlara da nakdi yardım sağlayan bakanlık, bu yardım programının detaylarını açıkladı. Söz konusu yardım programına, ailedesosyal güvencesi olan kişi bulunmayan, 3294 sayılı yasa doğrultusunda ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlar başvuru yapabiliyor.

img-1610.jpeg

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Bu para yardımından faydalanmak isteyen ve şartları sağlayan kadınlar, ikamet edilen il/ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) başvuru yapabiliyor. Ailenindurumu kişinin ikamet ettiği il/ilçedeki SYDV’deki mütevelli heyeti tarafından değerlendirilerek, söz konusu yardımlardan yararlandırılması uygun görülmesi halinde kişi bu yardımdanyararlanabiliyor. Başvuru sonucuna yönelik vatandaşlar, SYDV’ye giderek veya 144 Alo Sosyal Yardım hattını arayarak bilgi alabiliyor.

Öte yandan, eşinden boşanan veya eski eşi vefat eden kadınlar bu nakdi yardım programından faydalanamıyor. Sadece son resmi nikahlı eşi vefat eden kadınlar başvuru yapabiliyor.Bunun yanı sıra, başvuru yapacak kadınların herhangi bir sosyal güvencesi olmaması gerekiyor. Kadının sigortalı bir işte çalışması durumunda ise bu sosyal yardım ödemesi kesiliyor.

Başvuruların SYDV’deki mütevelli heyeti tarafından olumlu görülmesi halinde ilgili kişiler bakanlığın sağladığı Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı’ndan yararlanabiliyor ve böylece, aylık bin liraolmak üzere iki ayda bir 2 bin lira tutarında yardım alıyor.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ