Aile Bakanlığı ve MEB’ten Öğrencilere Ücretsiz Toplu Taşıma Müjdesi!

Aile Bakanlığı ve MEB’ten Öğrencilere Ücretsiz Toplu Taşıma Müjdesi!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine nakdi ve ayni yardımlarına devam ederken, MEB ile iş birliği kapsamında şartları özel gereksinim duyan öğrencilere de ücretsiz toplu taşıma hizmeti sağlayacağını açıkladı. İşte detaylar…

2024-2025 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla beraber milyonlarca öğrenci derslere start verirken, birçok belediye, vakıf ve dernek de öğrencilere gerek burs ve tek seferlik para yardımı gerek kırtasiye seti desteği veriyor.

Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da öğrencilere yönelik desteklerine devam ederken; bakanlık, özel gereksinim duyan öğrencilerin toplu taşıma araçlarını ücretsiz olarak kullanabileceğini açıkladı. Bu kapsamda bakanlık, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile iş birliği kapsamında öğrencilere ücretsiz toplu taşıma hizmeti verecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “Engelli Öğrencilerin Ücretsiz Taşınması” adı altında, özel eğitime gereksinim duyan öğrencilerin okullara erişiminin sağlanması için MEB ile iş birliği doğrultusunda destek sağlayacak.

thumbs-b-c-b63bd4cc66458440f9da1ce9a9bbf008.jpg

BAŞVURUYA GEREK YOK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvuruya gerek olmaksızın özel gereksinim duyan öğrencilerin ücretsiz toplu taşıma fırsatından yararlanabileceğini duyurdu. Aynı zamanda, bu imkândan faydalanmak için öğrencilerden veya ailesinden herhangi bir evrak da talep edilmeyecek.

İki bakanlığın güçlerini birleştirerek oluşturduğu ücretsiz toplu taşıma projesi, MEB’e kaynak transferi şeklinde yürütülecek.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ