Aile Bakanlığı İlkokul Mezunu Personel Alımı 2024!

Aile Bakanlığı İlkokul Mezunu Personel Alımı 2024!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere ilkokuldan üniversite mezununa kadar toplam 1480 personel alımı yapacağını duyurdu. Peki, başvuru şartları neler, son başvuru tarihi ne zaman? İşte detaylar…

Bünyesindeki açığı kapatmak amacıyla sık sık personel alımı yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 1480 personel daha alacağını açıkladı. Alımın ilkokul mezunundan üniversite mezununa kadar hem eğitim seviyesinden adayları kapsadığını duyuran bakanlık, personel alımına yönelik merak edilen detayları paylaştı.

Bakanlık, başvuruların 4 Eylül tarihinde başladığını ve 20 Eylül tarihine kadar devam edeceğini, başvuruların da e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirileceğini duyurdu.

aile-ve-sosyal-hizmetler-bakanligi-depophotos-1739964-001.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

Bakanlık, 2828 sayılı yasa doğrultusunda gerçekleşecek 1480 personel alımına yönelik genel ve özel başvuru şartlarını da açıkladı. Genel başvuru şartları tüm adayları kapsarken, özel başvuru şartlarının da açılan kadrolara göre farklılık gösterdiği öğrenildi. Buna göre, genel başvuru başvuru şartlarının bazıları ise şu şekilde oluştu:

Haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış olması,

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kuruluş bakımı veya koruyucu aile sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süreyle yararlanmış ve reşit olduktan sonra da bu hizmetlerden yararlanmaya devam ediyor olması,

18 yaşını doldurduktan sonra korunma ya da bakım ya da tedbir kararının sona erdiği tarihten itibaren beş senede bakanlığa başvurarak hak sahipliği tespiti yaptırmış olması gerekecek.