Aile Bakanlığı İhtiyaç Sahiplerinin IBAN’ına 5 Bin TL Yatıracak!

Aile Bakanlığı İhtiyaç Sahiplerinin IBAN’ına 5 Bin TL Yatıracak!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ve ihtiyaç sahiplerine sosyal yardım ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda bakanlık; yangın, sel ve deprem gibi doğal afet mağdurlarına 5 bin TL para yardımı yapacağını duyurdu. İşte merak edilenler…

Engelli, yaşlı, kadın ve çocuk demeden her ihtiyaç sahibi vatandaşa yardım elini uzatarak bu kişilere maddi ve ayni destek sağlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni yardım programını duyurdu. Bakanlık, bu kapsamda doğal afet mağdurlarına 5 bin TL’ye kadar para yardımı yapacağını açıkladı.

Bakanlık, “Afet-Acil Durum Yardımları” adı altında doğal afet, terör, yangın gibi sebeplerle mağdur olan vatandaşların durumlarını kanıtlamaları halinde, acil ihtiyaçları için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) vasıtasıyla çeşitli tutarlarda para yardımı yapılacak.

thumbs-b-c-7b3377eb298822b6ec54a0a4e5b5acac.jpg

KİMLER, NE KADAR ALACAK?

Afet-Acil Durum Yardımları kapsamında mağdur vatandaşlara ödenecek yardım tutarları belli oldu. Buna göre, para yardımı tutarları şu şekilde:

Acil ve Temel İhtiyaç Yardımları: 3 bin 500 liraya kadar

Yangın, Sel ve Deprem Felaketinde;5 bin liraya kadar

Kar, Heyelan, Kaya Düşmesi Felaketinde; 3 bin liraya kadar

Geçimini Tarım ve Hayvancılıkla Sağlayan Muhtaç Hanelere; 3 bin liraya kadar

Afetzedelerin Tahliyelerinin Sağlanması Amacıyla; 3 bin liraya kadar para yardımı yapılacak.

Afet-Acil Durum Yardımları’ndan afet ve/veya acil durum halinden olumsuz etkilenen aileler yararlanabilecek. Bu doğrultuda, olayın meydana geldiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde muhtaçlık şartı aranmayacak.

Bakanlık, söz konusu para yardımı aracılığıyla doğal afet mağduru vatandaşların ekonomik yükünü hafifletmeyi ve vatandaşların bu durumu bir an önce atlatarak normal hayatlarına dönmesini hedefliyor.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ