Aile Bakanlığı IBAN’a 4 Bin 800 TL Para Yardımı Yatıracak!

Aile Bakanlığı IBAN’a 4 Bin 800 TL Para Yardımı Yatıracak!
Genç-yaşlı, kadın-erkek demeden her ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşın yardımına koşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şartları sağlayan vatandaşlara 4 bin 800 TL’ye kadar para yardımı yapacağını açıkladı. İşte yardım şartları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ilkokul öğrencisinden 65 yaş üstü vatandaşlara kadar her kesimden vatandaşa nakdi ve ayni yardımlar sağlamaya devam ediyor. Bakanlık, bu kapsamda doğum yapan kadınlara da çoklu doğum yardımı yapacağını duyurdu.

Çoklu doğum yardımı, çoklu doğumla dünyaya gelen 0-24 aylık bebeklerin yer aldığı dar gelirli hanelerin beslenme ve öz bakım ihtiyaçlarının desteklenmesine yönelik bir yardım programı olarak biliniyor. Bakanlık, çoklu doğum yardımına başvuru yapmak isteyenler için başvuru şartlarını da paylaştı.

Başvurular, e-Devlet sisteminden ya da ikamet edilen il veya ilçede yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) gidilerek yapılacak. Başvuruların onaylanması halinde hak sahiplerine aylık 400 TL hesaplanarak iki ayda bir yatırılacak. Böylece, hak sahipleri bir yıl içerisinde 4 bin 800 TL para yardımı almış olacak.

para-nedir.webp

BAŞVURU ŞARTLARI

Bakanlığın çoklu doğum yardımına başvuru yapmak isteyen ihtiyaç sahipleri için belirlediği başvuru şartları şu şekilde:

Fayda sahibi çocukların Türk vatandaşı olması

Aile içinde kişi başına düşen aylık gelirin asgari ücretin aylık net tutarının 3’te 1’inin altında yani güncel asgari ücretle 5 bin 667 TL’nin altında olması,

Başvuran kişinin ailesinde canlı doğum ile sonuçlanan ve 0-2 yaşında hayatta olan ikiz, üçüz, dördüz ve üstü çocukların bulunması,

Sağlık Bakanlığının yaşa bağlı olarak belirlediği takip süreçlerinde kayıtlı oldukları sağlık kuruluşunda sağlık kontrollerini gerçekleştirmiş olmaları,

Sağlık Bakanlığı’nın yaşa bağlı olarak belirlediği takip süreçlerinde yaptırılan sağlık kontrollerine yönelik verilerin Ortak Giriş Noktası üzerinden Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi’ne (BSYBS) aktarılmış olması gerekecek.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ