Aile Bakanlığı IBAN’a 1600 TL Yatıracak! Başvurular Yarın Başlıyor!

Aile Bakanlığı IBAN’a 1600 TL Yatıracak! Başvurular Yarın Başlıyor!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yardım ödemelerine devam ederken, şartları sağlayan vatandaşların hesabına 1600 TL yatıracağını açıkladı. Peki, başvuru şartları neler? İşte detaylar…

65 yaş aylığı, engelli maaşı, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri gibi para yardımlarıyla ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşların her daim yanında olan ve bu kişilerin ekonomik yükünü hafifletmeyi hedefleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni yardım programını duyurdu.

“Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı” adı altında şartları sağlayanlara ödenecek bu para yardımı sayesinde ihtiyaç sahibi haneden bir kişinin askere gitmesi durumunda haneye iki ayda bir olmak üzere 1600 TL ödenecek.

Başvurular, ilgili hanenin ikamet ettiği il veya ilçede yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) yapılacak ve mütevelli heyetinin onaylaması durumunda haneye para yardımı yapılacak.

thumbs-b-c-66c477064e0acae5788b2c8fe28d2770.webp

BAŞVURU ŞARTLARI

Bakanlık, söz konusu para yardımından yararlanmak isteyen haneler için başvuru şartlarını belirledi. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde:

Askere gitmiş veya gidecek kişinin, sosyal güvencesi bulunmayan; ihtiyaç sahibi ve dar gelirli olduğu mütevelli heyetince belirlenen, resmi nikâhlı eşi veya anne/babası söz konusu para yardımından faydalanacak.

Bu nakdi yardım ödemesinden yararlanma sırasıyla; askerin eşi, anası ve babası ile sınırlandırıldı. Askerin kendisi, kardeşleri, büyük anne ve büyük babası vb. gibi yakınları ilgili para yardımından faydalanamayacak.

Yardımın mütevelli heyeti tarafından onaylanması için, askerlik bilgisi durumunun "Sevk Edildi, Katılım Bekleniyor" veya "Silah Altında" olması ve askerin; Er, 4 Aylık Er, 6/8 Aylık Er hizmet türüne sahip olması gerekecek.

Askere giden kişinin yakını hükümlü ve tutuklu ise; iaşe ve ibate giderleri, 1721 sayılı Hapishane ve Tevkifhanelerin İdaresi Hakkında Kanun çerçevesinde karşılandığı için bu durumda olan kişiler ve aynı zamanda, huzurevinde kalan kişilerin temel ihtiyaçları huzurevince karşılandığı için huzurevinde kalanlar da para yardımından yararlanamayacak.

Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardımı’ndan sırasıyla eş, ana ve baba yararlandığı için, bunlardan herhangi birisinin gaipliğine mahkeme tarafından karar verilmesi durumunda yardım programından yararlanma sırası gaip olandan sonraki kişiye geçecek.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ