Aile Bakanı Göktaş Az Önce Açıkladı! 3 bin 500 TL’lik Yeni Para Yardımı Geliyor!

Aile Bakanı Göktaş Az Önce Açıkladı! 3 bin 500 TL’lik Yeni Para Yardımı Geliyor!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine nakdi ve ayni para yardımı yaparken, şartları sağlayan vatandaşlara doğal gaz desteği de vereceğini açıkladı. Peki, başvuru şartları neler, başvurular nereye yapılacak? İşte detaylar…

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara para, eşya, yemek ve gıda yardımı yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yardımların yanı sıra elektrik ve doğal gaz yardımı da yapıyor. Bu kapsamda, doğal gaz yardımını içerek sosyal yardım ödemesi programıyla hanelere yıllık 3 bin 500 TL’ye kadar para yardımı yapılıyor ve ödemeler hey için hesaplanarak iki ayda bir hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. Bu kapsamda, bu yardımdan faydalanan hanelere aylık 188 TL-438 TL arası para yardımı yapılmış oluyor.

“Doğal Gaz Tüketim Desteği” adı altında dar gelirli hanelere yapılan bu para yardımı, geçtiğimiz yıl ihtiyaç sahiplerine ilişkin yapılan ısınma yardımları doğrultusunda hayata geçirildi. Doğal gaz yardımını dönemsel olmaktan çıkararak düzenli hale getirdiklerini ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Manihur Özdemir Göktaş, Düzenli Doğal Gaz Tüketim Destek Programına geçiş yapılmasıyla beraber insanların yardım programına her ödeme döneminde ayrıca müracaat etmesine gerek kalmadığını söyledi.

Bakan Göktaş, doğal gaz yardımına ilişkin şunları söyledi:

““Halihazırda ev sahibi veya kiracı olarak doğal gaz arzı sağlanan ilçelerde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan vatandaşlarımız başvurularının onaylanmasının ardından ikamet ettikleri haneye ait faturalarını ödeme birimlerine ibraz etmeleri yoluyla ikamet ettikleri ilçeye karşılık gelen tutardan düzenli olarak yararlanabilecek.”

Doğal gaz yardımına müracaatlar, Aralık 2023’te e-Devlet sisteminden “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” üzerinden alınmaya başlandı. Söz konusu yardım ödemesinde ısıl harita baz alınırken, belirlenen destek tutarının yıllık 1.500 TL – 3 bin 500 TL arasında farklılık gösteriyor.

en-dusuk-emekli-maasina-7-bin-tl-eklenecek-tarih-belli-oldu-mfgf.webp

BAŞVURU ŞARTLARI

Doğal gaz tüketim desteğine başvuru yapmak isteyen vatandaşların şu şartları sağlaması gerekiyor:

Türk vatandaşı olması,

E-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,

Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması,

İkamet adresinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunması,

Hakkında ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hak sahipliği kararı verilmesi,

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ