Aile Bakanlığı Eylül Ayında Öğrencilere Kırtasiye Yardımı Yapacak!

Aile Bakanlığı Eylül Ayında Öğrencilere Kırtasiye Yardımı Yapacak!
Yaşlı, engelli ve eşi vefat eden kadınlar başta olmak üzere herkese sosyal yardım ödemesi yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, öğrencilere de kırtasiye yardımı yapacağını açıkladı. Peki, başvuru şartları neler? İşte detaylar…

Toplumun her kesiminden genç ve yaşlı, kadın ve erkek demeden ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara yardım elini uzatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yardımlar vasıtasıyla bu kişilerin ekonomik yükünü hafifletmeyi hedefliyor.

Bu kapsamda, ihtiyaç sahiplerine nakdi ve ayni yardım yapan bakanlık, aynı zamanda öğrencilere de yardım yapmaya devam ediyor. Bakanlık, ilkokuldan liseye kadar eğitim gören öğrencilere para yardımı yaparken, üniversitede öğrencilerine de ailelerin yanına gitmek veya üniversite eğitimi aldığı şehre gitmek için şehirlerarası otobüs biletlerinin masraflarını karşılıyor.

Bakanlık, bunun yanı sıra öğrencilere ayni yardımlar da yapıyor. Bu kapsamda, ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemeleri dağıtımı gerçekleştiriyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca (SYDV) ilk ve ortaöğretimde eğitim gören 3294 sayılı yasa çerçevesinde yer alan öğrencilerin ortaöğretim ve yükseköğrenim sınavlarına hazırlık materyallerinin sağlanabilmesi gibi diğer eğitim ihtiyaçlarına yönelik destekler sağlanıyor.

thumbs-b-c-66c477064e0acae5788b2c8fe28d2770.webp

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ilk ve ortaöğretimde eğitim gören öğrencilerin sınavlara hazırlık aşamasında ihtiyaç duyduğu materyaller için gerekli olan başvuru şartı belli oldu. Buna göre, bu yardım programına 3294 sayılı yasa doğrultusundaki sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi ailelerle beraber sosyal güvencesi olsa da hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 3’te 1’den az olan aile bireyleri başvuru yapabilecek. Bu meblağ 2024 yılı için 5 bin 667 TL’ye tekabül ediyor.

Başvurular e-Devlet yapılabilecek ve başvuru için herhangi bir belge talep edilmeyecek. Başvuru sonuçlarının olumlu olması durumunda ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımı yapılacak. Kırtasiye yardımı, SYDV’nin mütevelli heyeti tarafından ihtiyaca göre belirlenecek ve SYDV’nin ekonomik olanları kapsamında gerçekleştirilecek.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ