Aile Bakanlığı Çocuklara Para Yardımı Yapacak!

Aile Bakanlığı Çocuklara Para Yardımı Yapacak!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara para yardımı yapmasının yanı sıra, şartları sağlayan çocuklara da para yardımı yapıyor. Peki, bu para yardımının şartları neler, başvurular ne zaman yapılacak? İşte detaylar…

7’den 70’e kadın, yaşlı ve çocuk ayrı yapmadan her ihtiyaç sahibi ve dar gelirlilere nakdi ve ayni yardım yaparak bu kişilerin ekonomik yükünü hafifletmeyi ve toplamsal hayata daha etkin katılımını sağlamayı amaçlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardımlarına aralıksız devam ediyor.

Bakanlık, bu kapsama, şartları sağlayan çocuklara “Öksüz ve Yetim Yardımı” adı altında para yardımı yapıyor. Öksüz ve yetim yardımında, şartları sağlayanlara 600 TL para yardımı yapılırken, ödemeler aylık hesaplanırken, iki ayda bir hesaplara yatıyor. Bu yardım programı doğrultusunda gerçekleştirilen yardımların artış miktarları fon kurulu kararıyla belirleniyor. Ödemeler, hak sahibinin banka ya da PTT hesabına yatırılıyor.

Hanede birden fazla öksüz/yetim bulunması halinde, her bir öksüz/yetim için yardım müracaatı alınıyor ve koşulların yerine getirilmesi durumunda her bir çocuğa ayrı ödeme yapılıyor. Başvurular ise ihtiyaç sahiplerinin ikamet ettiği il veya ilçede yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) yapılıyor.

thumbs-b-c-2adfc7784b291960958d36fc8fa68c21.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

Söz konusu sosyal yardım programından yararlanmak için aranan şartlar belli oldu. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde:

18 yaşını doldurmamış olması,

Annesi, babası veya her ikisinin de vefat etmiş olması,

Bekâr olması,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen sosyal ve ekonomik destekten (SED) faydalanmaması,

Kuruluşlarda koruma ve bakım altında bulunmaması,

Diğer kurum ve kuruluşlardan, yetim veya öksüz olmaktan dolayı benzeri yardımlardan faydalanmaması,

Asker çocuğu yardım programı doğrultusunda hak sahibi olmaması,

Bakıma ihtiyacı olan engellilerin evde bakımını desteklemek için, bakanlık tarafından gerçekleştirilen sosyal yardımlardan (evde bakım yardımı) faydalanmaması, 2022 sayılı yasa çerçevesinde aylık almaması,

3294 sayılı kanun doğrultusunda fakir ve muhtaç durumda olunduğunun SYDV’deki mütevelli heyetinde tespit edilmesi gerekecek.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ