Aile Bakanı Göktaş’tan 9 Bin 077 TL’lik Yardım Müjdesi!

Aile Bakanı Göktaş’tan 9 Bin 077 TL’lik Yardım Müjdesi!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ekonomik ve sosyal bakımdan zor durumda olan vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Bakanlık, bu kapsamda, ihtiyaç sahiplerine 9 bin 077 TL para yardımı yapacak. İşte ayrıntılar…

Gencinden yaşlısına, kadından erkeğine, çalışanından öğrencisine kadar hemen her kesimden ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara sosyal yardım programları kapsamında nakdi ve ayni yardım yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, para yardımlarına devam ediyor.

Bakanlık, buna göre, şartları sağlayan vatandaşlara 9 bin 077 TL’lik nakdi yardım ödemesi yapacak. “Kronik Hastalık Yardımı” adı altında kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara para yardımı yapacağını açıklayan bakanlık, bu para yardımının aylık olarak hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını açıkladı.

Bu doğrultuda, Tüberküloz ve SSPE hastalığı sebebiyle psiko-sosyal ve ekonomik sorun yaşayan hastalar için 9 bin 077 TL aylık para yardımı yapılacak. Başvurular ise Tüberküloz veya SSPE hastası olan kişi ya da ilgili hastaya bakmakla yükümlü kişiler tarafından yapılacak. Aynı zamanda, başvurular hasta olan kişinin ikamet ettiği il veya ilçeye bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) yapılabilecek. Başvuru için ise herhangi bir belge talep edilmezken sadece başvuru sahibinin kimliğinin bulunması yeterli olacak.

depophotos-17615853-gjhg.jpg

AYLIK 9 BİN 077 TL YARDIM YAPILACAK

SYDV’de bulunan mütevelli heyeti tarafından onaylanan Halk Sağlığı Yönetim Sisteminden hastalık verileri alınan vatandaşlar, gerekli şartları sağlaması halinde söz konusu para yardımından yararlanabilecek.

SYDV’deki mütevelli heyeti başvuruları değerlendirecek ve aranan şartların sağlanması halinde başvurular onaylanacak. Bu kapsamda, ihtiyaç sahiplerine her ay 9 bin 077 TL para yardımı yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, söz konusu para yardımıyla beraber kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ekonomik yükünü hafifletmeyi ve bu kişilerin toplumsal yaşama daha aktif bir katılım sağlamasını hedefliyor.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ