Aile Bakanı Göktaş Az Önce Resmen Duyurdu! Yeni Sosyal Yardım Desteği Geliyor!

Aile Bakanı Göktaş Az Önce Resmen Duyurdu! Yeni Sosyal Yardım Desteği Geliyor!
Yeni sosyal yardım desteği konusunda çalışmalara başlandığını açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, her aileye bir aile danışmanı atanması konusunda çalışma yaptıklarını açıkladı. İşte yeni desteğin detayları...

Katıldığı bir TV programında yeni sosyal yardım desteğine yönelik açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlığın her aileye bir aile danışmanı atanması konusunda mahalle mahalle dolaşarak bir risk haritası çıkaracağını ifade etti. Bakan Göktaş, “Olası riskleri önceden görüp ona göre hareket edeceğiz. Böylece önleyici tedbirlerimizi de almış olacağız. Bazı kesimler ekonomik kaygılardan dolayı insanların çocuk yapmayı ötelediğinden bahsediyor. Ancak bunun doğru olmadığını yurt dışındaki pek çok örnekten görüyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Göktaş, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

“Biz nüfus yapısındaki değişimin ardındaki tüm nedenlere bakmak, küresel ve yerel dinamikleri bütünü ile görmek istiyoruz. Biz de konuyu bütüncül bir çerçevede tedbirler alabiliriz ancak.

Sadece popüler olduğu veya kulağa hoş geldiği için kendi ülkemizin dinamiklerini dikkate almayan ithal politikalarla çözüm çalışmaları zaman ve kaynak israfına neden olabilir.

Bu nedenle, kendi ülkemizin dinamiklerinden hareketle adımlarımızı geniş çerçevede ve dikkatli atmamız gerekiyor.

Tüm paydaşları özenle dinliyoruz, ülke örneklerini ve politika seçeneklerini detaylı olarak inceliyoruz. Biz de önümüzdeki aylarda bu konuda uluslararası bir konferansa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyoruz.”

aile-ve-sosyal-hizmetler-bakanligi-depophotos-1739964.jpg

AİLE VE NÜFUS POLİTİKALARI DAİRE BAŞKANLIĞI KURULDU

Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı kurulduğunu hatırlatan Göktaş, “Başkanlığımız, çok yönlü ve çok paydaşlı çalışma gerektiren iki temel konu olan hem aile hem nüfus ile ilgili çalışıyor. Bildiğiniz gibi, geçtiğimiz mayıs ayında “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı”nın yürürlüğe koyduk. İlk kez aileyi merkeze alarak hazırlanmış olması sebebiyle eylem planı özel önem taşıyor. Bu belge demografik dönüşümü de kapsıyor. Başkanlığımız aynı zamanda Bakanlıklar arasındaki koordinasyonu da yürütüyor. Diğer yandan biz de önleyici tedbirlerle, mahalle bazlı sosyal hizmet anlayışı ile sağlıklı aileyi korumak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Aile hekimi gibi her hanenin bir de danışmanı olması için çalıştıklarını söyleyen Bakan Göktaş, “Buradan ilk defa açıklıyorum; Bununla ilgili çalışmamızı başlattık. Bu sayede mahalle mahalle ülkemizin sosyal risk haritasını çıkaracağız. Olası riskleri önceden görüp ona göre hareket edeceğiz. Böylece önleyici tedbirlerimizi de almış olacağız” değerlendirmelerinde bulundu.