2025 Emekli Maaşı Hesaplaması! Emekli Maaşlarına Yüzde 25 Zam!

2025 Emekli Maaşı Hesaplaması! Emekli Maaşlarına Yüzde 25 Zam!
Emekli maaşına temmuz ayında gelen zammın ardından şimdi de yeni yılda emeklilerin ne kadar zam alacağı merak konusu oldu. Konuya ilişkin açıklama yapan SGK Uzmanı Melis Elmen, maaşlara yüzde 20 zam yapılacağını açıkladı.

3 Temmuz tarihinde açıklamam 6 aylık enflasyon oranlarının ardından emekli maaşları önce 10 bin TL’den 12 bin 473 TL’ye ve daha sonra ise 12 bin 500 TL’ye yükseldi. Maaşlara gelen zam, milyonlarca emekliyi bir nebze olsun rahatlatırken, şimdi de yıl sonunun yaklaşmasıyla beraber emekli maaşına gelecek yeni zam hesapları yapılmaya başlandı.

Konuya ilişkin olarak bir TV programında açıklama yapan SGK Uzmanı Melis Elmen, 2025’te emekli maaşlarına gelecek zam oranına yönelik şu ifadeleri kullandı:

“Son 6 aylık verilerle birlikte ocak ayı emekli aylıklarına ne kadar zam geleceği belli olmaya başladı aslında. TÜİK temmuz ayını 3,23; ağustos ayını 2,47 olarak açıkladı. Böylece kümülatif toplamına göre yüzde 5,78’lik bir zam şu anda garanti.

enflasyon-artiyor-kagit-para-artiyor-1007717-5.jpg

EN AZ YÜZDE 15-20 ZAM

Tabi bunun üstüne çıkacak. Diğer 4 aylık enflasyon rakamları açıklandıktan sonra, yani eylül, ekim, kasım ve aralık ayları. Her ayın 3’ünde açıklanarak devam edecek. En son 6 aylık dönem açıklanmış olduğunda hem yıllık enflasyon açıklanmış olacak hem de emekli aylıklarına gelecek zam aşağı yukarı ortaya çıkmış olacak.

Sadece senaryolaştırdığımız zaman TÜİK’in enflasyonu yüzde 50,52 arasında. En az yüzde 15, yüzde 20 gibi bir zam görülüyor. Ama 4 aylık veri açıklanmadan net bir rakam vermemiz mümkün değil.”