Ekinözü YİBO'da Yaşam Devam Ediyor

Ekinözü YİBO'da Yaşam Devam Ediyor
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Koordinasyonunda Ekinözü Kaymakamlığı , İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı Tarafından SODES Projesi kapsamında finanse edilen 2011/46/0391 referans...

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Koordinasyonunda Ekinözü Kaymakamlığı , İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı Tarafından SODES Projesi kapsamında finanse edilen 2011/46/0391 referans numaralı “ Yibo’da yaşam ” adlı tanıtım belgesel filminin tanıtım gösterimleri devam ediyor.

4+4+4 eğitim sistemiyle Ortaokula dönüşen okula yeni kayıt olarak gelen öğrencilere ve velilere oryantasyon için  yibo’da yaşam adlı belgesel filmi izletilerek okul hakkında çok yönlü bilgi verildi.

Okul Müdürü Ümit TÜRKAN 2012 yılı içinde yaptıkları sodes projeleri kapsamındaki YİBO’da Yaşam belgesel filminin Türkiye çapında ses getirdiğini belirtti. Filmin Mili Eğitim Bakanlığı'na  -  tüm yibolara ve  ulusal medyaya gönderildiğini belirterek geri dönüşlerin çok olumlu olmasının mutluluk verici olduğunu , tüm köylere giderek filmin gösterimlerinin devam ettiğini , bu sezon içinde yemekhanede porselen tabak uygulamasına geçildiğini – bakanlıkça okula transit araç gönderildiğini vurguluyarak yeni sezonda da yine ses getirecek önemli projelerinin olduğunu söyleyerek www.yibodayasam.com adlı siteden filmin izlenebileceğini belirtti.

Ekinözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Daniye İLİK ise yaptığı açıklama SODES projelerinin ilçe için büyük fırsat olduğunu , hali hazırda ilçe milli eğitim bünyesinde “ YİBO’da Yaşam ” ve “ Çocuk Bakıcılığı Kursu – El emeği göz nuru – hayata tutunan eller ”  isimli Sodes projelerinin devam ettiğini , bu tip projelerin gerek coğrafi gerekse de sosyo- ekonomik açıdan dezavantajlı bölge olan ilçenin gelişmesine yardımcı olmasının sevindirici olduğunu belirterek projeye emek veren herkese teşekkürlerini sundu.

 

Ekinözü Yatılı Bölge Ortaokulu

 

344 481 27 26  -- www.ekinozuyibo.meb.k12.tr  --- www.yibodayasam.com

Ekinözü YİBO'da Yaşam Devam Ediyor

Ekinözü YİBO'da Yaşam Devam Ediyor