Kahramanmaraş Türkoğlu İlçe Müdürlüğünce,İlçede öğrencilerin okuma ve yazma kültürünü geliştirmeyi amaçlanan  ‘’Türkoğlu Yazar Dünya Okur’’ projesi ürünlerini vermeye başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülen proje ile ilgili başarı yakalayan öğrencileri ödüllendiren İlçe Millî Eğitim Müdürü Adem Aydoğan, proje ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Dijital platformların arttığı günümüzde öğrencilerimizin kitaba dokunmasını, okuma alışkanlıklarını geliştirmesini ve hayal dünyalarını zenginleştirmelerini önemsiyoruz. Projemizin öğrencilerimizin düşüncelerini ifade etme becerilerine, duygu, düşünce ve gözlem yeteneklerine, Türkçeyi ve yazım kurallarını geliştirmelerine katkı sağlamasını umuyoruz.

 

FOTOĞRAFLARI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=C624zP-1toI

 

Eskiden mektup, tebrik kartları yazarak kendi duygularımızı ifade etme imkânlarımız olurdu. Dijital çağla birlikte bu iletişim araçlarına olan ilginin azaldığı görülmektedir. Bu dönemde yazarak bu özelliklerimizin yeniden ortaya çıkarılmasına çalışıyoruz. Testlerle dolu bir eğitim sürecinin sonunda çocuklarımızın ve gençlerimizin yazma yeteneklerinin geliştirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle yazmanın okumakla ilişkili olduğu düşünüldüğünde, çok okumak yazmayı geliştirir düşüncesiyle öğrencilerimize yeni bir anlayış kazandırmanın gayreti içerisindeyiz.” dedi.

 

ÖDÜL ALAN ÖĞRENCİLER:

Lise kategorisinde Fatma Zehra YAVUZ
Ortaokul kategorisinde Yusuf AYIK
İlkokul kategorisinde İsmail Mert BOZDOĞAN ve Firdevs Nur GÜNEL