Kahramanmaraş-Türkoğlu İlçesinde Bedensel Engelliler Dayanışma  Derneği Tarafından Beyoğlu ve Şekeroba Beldesindeki Bedensel Engelli Öğrencilere Akülü Engelli Sandalyesi Yardımı Yapıldı…

 

Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği tarafından 12 bedensel engelli öğrenciye 6 akülü, 1 özel yapım,5 normal tekerlekli sandalye yardımı yapıldı. Sandalyelerin dağıtımına Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim Kuyubaşıoğlu ve Beyoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş katıldılar. Dernek faaliyetleri içerisinde Temmuz ayında ilçemize tekrar gelerek ihtiyaç sahibi öğrenci ve vatandaşlara gerekli destekler sağlanacaktır.

 

İbrahim Halil AZGER başkanlığında Eyyüp KÜPELİ, Adem DEMİRKIRAN, Bilal YILDIRIM, Murat KAYGUSUZ, Hasret KIZIL ve Zekiye FIRAT ekipte yer almaktadır. BEDD ve Batıdan Yükselen Işık’ın beraber yürüttüğü projede sadece sandalye değil eğer evleri kötüyse evlerinin tamiri engelinin daha nezih bir ortamda yaşaması sağlanıyor. Okuyorsa burs bağlanıyor ve tedavi edilebilecek bir rahatsızlıksa tedavileri yol paraları da dahil hiçbir masraf kaçınılmadan yapılmaktadır. BEDD Başkanı Kemal Demirel ve yönetim kurulu bizzat törenimize katılmışlardır. İhtiyaç sahibi öğrenci ve vatandaşlara gerekli destekler sağlanacaktır. Konu ile ilgili olarak İlçemiz Beyoğlu Yenimahalle Ortaokulu Öğretmeni İbrahim Halil AZGER(537 425 79 85) ile temasa geçilmesi halinde engelli vatandaşlarımızın bu yardımlardan faydalanması sağlanabilecektir.

 

Ayrıca Şekeroba´da yaşayan engelli bir öğrencinin kötü durumda olan evinin tadilatı ve evin iç döşemesi yapılacaktır.