Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Türkan Özge Anaokulu, açık havada öğrenmeyi ve oynamayı kutlamak ve ilham vermek için yapılan küresel bir kampanya olan “Okul Dışarıda Günü” etkinliği gerçekleştirerek, sınıflarını açık havaya taşıdı.

Etkinlik Fotoğrafları İçin Tıklayın

Yapılan Okul Dışarıda Günü”  etkinliğine Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Millî Eğitim Müdür Vekili Duran Doğan, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, hayırsever işadamı Abdurrahim Özge ve Selim Özge, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Zekeriya Kahveci,  Mustafa Yılmaz, Sıddık Şirikçi, Millî Eğitim Şube Müdürü Mustafa Bardak, Mustafa Duran, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Hasan Ataş, Ömer Güner, H. Emre Gökşen, TEMA Vakfı Kahramanmaraş İl Temsilcisi Abdurrahman Akbolat, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla “Okul Dışarıda Günü” çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Açık havada öğrenim çocukların sağlığını iyileştirdiği, öğrenme ile arasındaki ilişkiyi güçlendirdiği ve çevreleriyle daha kuvvetli bağlar kurmalarının sağlandığına işaret edilerek, bu etkinliğin Türkiye’de bu yıl 2’nci kez kutlandığı belirtildi.

Türkan Özge Anaokulunda minik öğrencilerin  açık havada yaptıkları çalışmaları yerinde gören protokol, zaman zaman etkinliklere de katılarak etkinliğe destek verdiler. Yapılan konuşmalarda etkinliğin önemine vurgu yapıldı ve Türkan Özge Anaokulu Müdiresi Serpil Ayşe Özdemir ve çalışma arkadaşlarını kutladılar.

Açılış konuşmasını hayırsever işadamı Abdurrahim Özge’ninyaptığı, kardeşi Selim Özge’nin de bulunduğu  kutlama programı geleneksel oyunumuz olan “Yağ Satarım Bal Satarım” oyunu ile başlayıp, ritim gösterisi, minik eller sıfır atık defilesi ve  2023 Vizyonu Kapsamında  oluşturulan atölyelerin misafirlere sunumu ile son buldu. Programın sonunda küçük öğrencilere Özge kardeşlerin hediyeleri oldu.