Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

Türkiye ipliğinin yüzde 35’ini üreten ve tekstilde dünyanın göz bebeği olan Kahramanmaraş’ta 10 üniversitenin Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanları toplandı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümünün ev sahipliğini üstlendiği 4. Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanları Toplantısı 17-19 Nisan 2015 tarihleri arasında Kahramanmaraş’ta yapıldı.Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ATHİB’in de desteklediği bu toplantıya Ege, İstanbul Teknik, Dokuz Eylül, Uludağ, Bartın, Çukurova, Gaziantep, Adıyaman Üniversitelerinin Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanları katıldı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının organize ettiği akşam yemeğinde bir araya gelen Bölüm başkanları, tekstilin dünü, bugünü ve geleceğini konuştu. Burada bir açıklama yapan KMTSO Genel Sekreteri Akif Pakdil, bölüm başkanlarını ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Kahramanmaraş’ın Türkiye ipliğinin yüzde 35’ini ürettiğinin altını çizen Pakdil, “Burada ciddi bir yatırım potansiyeli var. Bu potansiyel bizi işbirliği anlamında daha iyi yerlere getirecek” dedi.

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Yasemin Korkmaz “Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’na çok teşekkür ediyorum. Sanayi ve üniversite işbirliğinin sürmesi Kahramanmaraş’ın ilerisi için çok iyi olacak. İvme kazanarak bu işbirliği artarak devam edecek. Tekstil yatırımları açısından burası çok dinamik. Yatırımlar artarak devam etmekte. Üniversite-sanayi işbirliği ile ciddi bir sıçrama yaşanacak” dedi.

20 Mayıs 2015 tarihinde İstanbul’da yapılacak Tekstil Zirvesi’ne hazırlık çalışmasını içeren bu toplantı son derece verimli geçmiş olup katılımcılar  Kahramanmaraş’tan son derece mutlu ayrıldılar.