Kahramanmaraş Rehberlik Araştırma Müdürlüğünün uzman öğretmenleri Öğretmenevi Kıraathanesinde üniversiteye girecek öğrencilere rehberlik yapıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan konu ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“Bilindiği üzere LYS sonuçları belli oldu. Öğrencilerimizin  Üniversitelere tercih dönemi başladı. Alınan puanlar kadar doğru tercihler de önemli. Öğrencilerimizin en doğru tercihleri yapabilmeleri için; Öğretmenevimizin hemen yanında bulunan Kıraathanede, Rehberlik Araştırma   Merkezimizin uzman öğretmenleri tarafından 8-18 Temmuz tarihleri arasında rehberlik yapıyoruz, danışmanlık hizmeti veriyoruz. Öğrencilerimizden ve velilerimizden yoğun bir ilgi var.

Ayrıca; İş-Kur Müdürlüğümüzce yaptığımız görüşmede de; aynı salonda ,İş-Kur meslek danışmanları tarafından öğrencilerimize meslek tanıtımı da yapılacak.Yeni yeni iş kolları ve meslekler var; Öğrencilerimizin bazıları bunları tanımıyor olabilir, onlara bu konuda bilgiler verilecek meslekler tanıtılacak.

Yine, Kahramanmaraş Belediyemizle görüşüyoruz; Necip Fazıl Kültür Merkezinde de aynı danışmanlık ve tercihlerde danışmanlık ve rehberlik yapmayı planlıyoruz.

Biliyorsunuz 12 Temmuz itibariyle de SBS sonuçları açıklanacak. Bu öğrencilerimizin sınavla öğrenci alan Fen ve Anadolu türü okullara tercihleri olacak, aynı şekilde onlara da danışmanlık ve rehberlik hizmeti vereceğiz. Ben tüm öğrencilerimize  başarılar diliyorum, Allah her şeyi gönüllerine göre versin diyorum.

Bu hizmeti veren başta RAM yöneticilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.