Kahramanmaraş Onikişubat İlçesinde test sınavından başarılı olmuş adaylar için, trafiğe açık evvelden belirlenmiş eğitim ve sınav güzergahında bugün direksiyon sınavı yapılmaya başlandı.

Motorlu Taşıt Sürücü Sınavının (MTSAS)  yazılısından 70 puan üzerinde alıp sınavı kazanan sürücü adayları için Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından 10 Temmuz 2021 Cumartesi günü halk arasında ehliyet sınavı olarak tabir edilen uygulamalı direksiyon sınavı gerçekleştirildi.

30 dakika süren sınavda 5 dakika aracın genel yapısı, kaputun içindekiler, ışıklandırma sistemi, soğutma sistemi, silecek sistemi, akü, motor yağı ile ilgili sorular soruluyor(Araç Tanıma). Kalan 30 dakika için araç sürüş tekniği 2 gözetmen komisyon üyesi ve direksiyon eğitmeniyle birlikte test ediliyor.

 

 

Sınavın sağlıklı olması adına İl Millî Eğitim Maarif Müfettişleri, İl Millî Eğitim yöneticileri, ilçenin yöneticileri tarafından sınav akışı denetlendi.

Sınav sonunda, sınav evrakları İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerinin oluşturduğu bir komisyon tarafından incelenerek teslim alınıyor.