Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Hayatboyu Öğrenme Programı Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları kapsamında yürütülen “Happy Home Wallet” başlıklı projenin son toplantısı Macaristan’ın Pecs şehrinde yapıldı. İtalya, Polonya, Macaristan, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Portekiz ve Türkiye’den ortaklar projenin bu son toplantısı ile bir araya gelerek genel bir değerlendirme yapma fırsatı buldular.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı) tarafından hibe desteği sağlanan “Happy Home Wallet” projesi, yetişkin eğitimi alanında özellikle ev ekonomisi, kaynakların etkin kullanımı, atık yönetimi, dönüşüm vb konularda bir dizi eğitim faaliyeti içeriyor. Projenin hedef kitlesini özellikle ev hanımları oluştururken, ortaklar araştırmalar yaparak sonuçlara göre eğitimlerin içeriğini yerel ihtiyaçlara uygun olarak geliştiriyorlar.

Proje toplantısına yetişkin öğreniciler ve eğiticiler ile birlikte katılan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT şunları söyledi: “Müdürlüğümüz tarafından halihazırda iki Avrupa Birliği ortaklık projesi yürütülmektedir. “Happy Home Wallet” projesi, yetişkinlere yönelik özgün içeriği ile öne çıkan, temel düzeyde ev ekonomisi ve çevre eğitimi içeren başarılı bir ortaklık projesidir. Biz de kursiyerlerimiz ve eğiticilerimiz ile birlikte bu hareketliliğe katılarak yürütülen faaliyetlerin sonuç ve çıktılarını paylaşıp değerlendirme fırsatı bulduk. Bundan sonraki süreçte muhtelif konularda yeni projeler ile daha fazla yararlanıcıya ulaşmak için proje başvurularımız olacaktır. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” Happy Home Wallet projesi 2015 yılı Ağustos ayı itibarıyla sona erecek.