Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öcal, İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ve beraberinde İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Üzüm’le birlikte Dulkadiroğlu  Sevim Şirikci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ettiler.

Okul Müdürü F. Kerim Üstündağ’dan okul hakkında genel bilgi alan Milletvekili Öçal, daha sonra sanayi nakışı atölyesi , koruyucu maske üretimi yapılan DÖSE atölyesinde üretim yapan öğretmen,usta öğretici ve öğrencilerle bir araya gelerek burada ki çalışmaları değerlendirdi. 

Türkiye ‘de tek olan Sim -Sırma atölyesinde üretilen ürünlerinin tanıtımının yapılmasından sonra, okul Müdürü F. Kerim Üstündağ yaptığı konuşmada şöyle dedi.

“Sayın Milletvekilim, okulumuz ilimizin lise düzeyinde eğitim veren il kurumudur, bu zor süreçte okul olarak günlük 8 bin bin adet üretim yaparak, il Milli Eğitim Müdürlüğümüze, üniversitemize, DSİ bölge müdürlüğüne, Hava alanı Müdürlüğüne ve Dulkadiroğlu belediyemize ürettiğimiz 130000 maskeyi teslim ettik. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Sınav dolayısıyla 100000 maske siparişi verdi onun üretimine başlıyoruz” dedi.

Ziyaretten sonra Milletvekili Öçal, Twitter hesabından şu ifadelere yer verdi:

“Koronavirüs sürecinde öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz seferber oldular, okullarımız fabrika gibi çalışıyor. Günde 8000 kapasite ile maske üretimi yapan Sevim Şirikçi MTAL’ı ziyaret ederek, öğrencilerimize kolaylıklar diledik, teşekkür ettik.”