Kahramanmaraş Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin Mesleki Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi (METEK) Projesi doğrultusunda misafirleri vardı.

 

 

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen 2 yıl boyunca ilimiz  Kahramanmaraş’ın da içinde bulunduğu 21 pilot ilde 30 Meslek Lisesinde, 20 yüksek meslek okulunda uygulanacak ve sonuçları yurt çapında yaygınlaştırılacak Mesleki  ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi (METEK) Projesi gereği İskoçya Eğitim Bakanlığı uzmanlarından Joe Spencer , Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesinden Prof. Dr. Ramazan Çıtak, Milli Eğitim Bakanlığı eş uzmanı Dr. Balkır Özünlü, Proje Çevirmeni Begüm Aykal ilimiz  Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine gelerek gerekli çalışmaları 6-7 Mart 2013 tarihlerinde yaptılar.

 

 

Misafir proje görevlileri okulda bulunan yönetici, öğretmen ve öğrencilerle görüşüp çeşitli sorular yöneterek fikirlerini aldılar. Geçerli ve güvenilir  öz  değerleri ortaya çıkarma adına  okulda bulunan atölyeler, laboratuar, spor salonu, yemekhane v.b. tüm mekanları da  inceleyen misafir ekip daha sonra bir rapor halinde başarıları ve eksiklikleri değerlendirilecek ve bunun sonucunda ulusal kalite güvencesi stratejisi oluşturulacak.

Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Fatih Başkan gelen misafir proje görevlilerine gereken ilginin gösterildiği, çalışmaların sonucunda Mesleki Eğitim adına verimli gelişmeler olacağını belirtti.

 

21 Mayıs 2012 tarihinde başlayan , 22 Mayıs 2014 tarihinde sona erecek ve  2 yıl sürecek projenin pilot uygulaması şu illerde gerçekleşecek:

 

Ağrı, Bingöl, Bitlis Çorum, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kastamonu, Kilis, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Sivas, Siirt, Trabzon, Van Yozgat ve Kahramanmaraş.