Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğünce Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin sosyal, kültürel, mesleki, akademik ve sanatsal alanlarda ilgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirmelerine imkân sağlayacak çeşitli faaliyetler kapsamında yıllardır gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları usul ve esasları doğrultusunda Kahramanmaraş’ta İlçe birincisi olan Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında ” Kur’an-ı Kerim Okuma”  yarışma Pazarcık İlçesindfe yapılarak ili temsil edecek dereceye girenler belirlendi

HABERE AİT FOTOĞRAF GALERİSİ

Pazarcık İlçesinde Kuran-ı Kerim Okuma yarışması büyük bir katılımla gerçekleştirildi. 

11 ilçe’den yarışmacıların katıldığı Yarışma sonunda sonun da Türkoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Bekir Büyükkurt 97,60 puanla Birinci olurken, Dulkadiroğlu Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Halil Mehmet Solak 92.80 puanla ikinci,Dulkadiroğlu Sütçü İmam Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Çınar 91. puanla Üçüncü oldular.

Pazarcık İlçesinde Kuran-ı Kerim Okuma yarışması büyük bir katılımla gerçekleştirildi

 Pazarcık Belediyesi Konferans salonunda Pazarcık Anadolu İmam Hatip Lisesi Koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.

  ‘’Genç Sedalar ‘’Kuranı Kerim Yarışması proğramı saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı,Yapılan konuşmaların ardından Kuran’ı kerim yarışması ile devam etti.

 Törene katılan Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç yaptığı konuşmada’ ’İmam Hatip Liseleri bugünlere kolay gelmemiştir ama bugün bu salonları doldurmakta ve en güzel şekilde yarışmalar yapmaktadır, bugün devletimiz ve halkımız kucaklaşmıştır, ayağına gidilen devlet değil halkının ayağına giden ve halkına her zaman hizmet eden bir devlet vardır. İllî şairimiz Mehmet Akif Ersoy’unda dediği gibi Yeniden hayatımızın merkezine Kuranı almalıyız ve sorunlarımızı bu şekilde çözmeliyiz, eğer böyle yaparsak dünyaya örnek bir millet oluruz, Kuranımız için bu salondayız, birliğimizi ve beraberliğimizi Allah daim eylesin ve kötülere fırsat vermesin’ ’dedi.

 Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ ise yaptığı konuşmada ‘’Bu millete çok büyük zulümler yapıldı, Kuranı zor şartlar altında okudular bazen en kuytu köşelerde ve hiç kimsenin görmediği yerlerde okudular, her yirmi yılda bir darbe yapmışlardır, son olarak ise  bin yıl devam edecek dedikleri 28 şubat darbesinde ben Milli Eğitim Bakanlığında Bakan danışmanı olarak görev yapıyordum, yapılan zulümleri son haddine kadar yaşadım ve yapılan zulümleri gördüm, Allah şükür ki zulmü yapanların zulmü 15 yıl sürmüştür, ancak bu millet dimdik ayaktadır, Kuran okumanın suç sayıldığı günlerden geliyoruz. Ancak bugün bu salonları doldurmaktayız, ben bu büyük milleti kutluyorum ve teşekkür ediyorum’ ’dedi.

HABERE AİT FOTOĞRAF GALERİSİ

 ‘’İmam Hatipli olmanın önemini vurgulayarak İmam Hatip Okullarının geçmişte yaşadıkları sıkıntıları ve günümüzde ki değerini anlatan’ ’Pazarcık Anadolu İHL Müdürü Tahir Sümer şunları söyledi’ ’Millî Eğitim Bakanlığımız Din Öğretim Genel Müdürlüğünce Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin sosyal, kültürel, mesleki, akademik ve sanatsal alanlarda ilgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirmelerine imkân sağlayacak çeşitli faaliyetler kapsamında yıllardır gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık ve Ezan Okuma ve Hutbe Okuma Yarışmaları usul ve esasları doğrultusunda Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında Kuran-ı Kerimi Okuma yarışması bugün bu salonda okulumuz Koordinatörlüğünde gerçekleştirilmektedir, katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder yarışmacı öğrencilerimize başarılar diliyorum’ ’dedi.

 11 ilçe ’den yarışmacıların katıldığı Yarışma sonunda Türkoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Bekir Büyükkurt 97,60 puanla Birinci olurken, Dulkadiroğlu Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Halil Mehmet Solak 92.80 puanla ikinci, Dulkadiroğlu Sütçü İmam Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Çınar 91. puanla Üçüncü oldular.

HABERE AİT FOTOĞRAF GALERİSİ

  1.’ye Yarım Cumhuriyet Altını, 2.’ye çeyrek Cumhuriyet Altını, 3.ye ise çeyrek Cumhuriyet Altını ve ayrıca tüm yarışmacılara Pazarcık Belediyesinin hazırladığı hediye paketi verildi.

 Jüri Başkanı Kahramanmaraş il müftüsü Muhammet Gevher,Jüri Üyeleri:Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri Cemal Ergün, Ahmet Görüzoğlu,Onikişubat İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Ahmet Yanık,Elbistan İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Mustafa Bölükbaşı yaptı.

 Kuran-ı Kerimi okuma yarışmasına Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç,Pazarcık Kaymakamı Dr.Mehmet Boztepe,Garnizon Komutanı Yüzbaşı Uğur Bucak,Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ,İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt,Pazarcık Emniyet Müdürü Fırat Güneş,Maarif Müfettişleri Başkanı Fevzi Küçük, Millî Eğitim Şube Müdürü Ali Karaköse, Daire ve Okul Müdürleri,Öğretmenler,Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 Yarışma sonrasında bütün misafirlere İmam Hatip Lisesi’nde yemek ikramında bulunuldu.