Kahramanmaraş’ta Okullar Hayat Olsun

 

Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan Başkanlığında, Şube Müdürü Ahmet Akküncü, MEBBİS Yöneticisi Yakup Kaman, Yaygın Eğitim şefi Bayram Metin ve bazı okul müdürlerinin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi.

 

“Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Gönüllü Belediyelerce Ortak Yürütülen “Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Kahramanmaraş Milli Eğitim müdürlüğü olarak güzel çalışmalarımız olmuştur Ama sanıyorum bunu kamuoyuna iyi yansıtamadık, kamuoyu ile iyi paylaşamadık belki bu eksiğimiz olmuştur” diyen İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan daha sonra şu ifadeleri kullandı:

“ Bu projedeki amaç; Okullarımızın ders saatleri dışında ve tatil günlerinde mahallelinin hizmetine sunmak, okulla aidiyet duygusunu geliştirmek, okulu sahiplenmek ve okulun mekânlarından mahallelimizin daha çok istifade etmesini sağlamaktır. Projedeki paydaşlarımızdan Belediye Başkanlığı ve Orman Bölge müdürlüğümüzden daha çok destek bekliyoruz, Özellikle okul bahçelerinin peyzajının düzenlenmesi, daha çok yeşil alanının ve ağaçlandırılmasının artırılması ve okul bahçelerine oyun alanlarının çizilmesi, oyun ve sportif aktivite malzemelerinin okul bahçelerimize konulmasını arzu ediyoruz. Okullarımızı ders saatleri dışında, hafta sonlarında ve tatil günlerinde hizmet sunan kurumlar haline dönüştürmeliyiz.

 

Şimdiki çocuklarımızın oyun ve oyuncakları çok fazla, bizim zamanımızda bu kadar oyuncak ve oyun aletlerimiz bu kadar çok değildi ama sanıyorum o dönemin çocukları daha mutlu idi. Günümüzde dijital oyunlar ağırlıklı ve paylaşma duygusunun gelişmesine, birlikte oyun oynanmasına engel olmakta, hatta bilgisayar oyunlarını uzun süre oynayan çocuklarımızda jest ve mimiklerde azalmaların olduğu görülmüştür. Kaybolan çocuk oyunlarımızı tekrar çocuklarımıza kazandırmalıyız, hem kültürüne sahip çıkmış olacaklar, hem de yaparak,yaşayarak oynanan oyunlar onların daha da sosyalleşmesine katkı sağlayacaktır. Çocukların boş zamanlarını okulda veya eklentilerinde geçirmeleri, onları şiddetten, uyuşturucudan ve kötü alışkanlıklardan koruyacak, onlar için güvenli bir sığınak olacaktır.” Dedi.

 

Projeden sorumlu şube müdürü Ahmet Akküncü kısa bir süre önce Konya ilinde “Okullar Hayat Olsun” Projesi kapsamında önemli bir toplantıya katıldığını Konya Büyükşehir Belediyesinin bu kampanyaya büyük destek verdiğini ve pilot okullar oluşturulduğuna dikkat çekerek, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırlamış olduğu çalışmaları yansıtan bir belgeseli izletti.

Kahramanmaraş içinde bir yol haritasının hazırlanacağı, Belediye ile bu konuda görüşmeler yapılacağı, okulların kendi imkanlarıyla yapacakları çalışmalara ek olarak pilot okullar seçileceği bu istikamette projeye destek verileceği vurgulandı.

Şehrin değişik bölgelerinden katılan okul müdürleri de kendi imkanlarıyla neler yapabileceklerini dile getirdiler.