Kahramanmaraş Sosyal Bilimler Lisesi Erasmus+ projesi kapsamında dört ortak ülkeyle yürüttüğü “Keychain” isimli projenin Türkiye toplantısını 22 – 25 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirdi.

Letonya, Romanya, Sırbistan ve İsveç ile yürütülen projenin amacı Matematiğin günlük hayatımızdaki yerini anlatmak ve öğrencilere Matematiği sevdirecek etkinlikler tasarlamaktır. Kahramanmaraş toplantısına katılan ekipler Onikişubat Belediye Başkanı sayın Hanifi Mahçiçek tarafından ağırlandı ve Expo 2023 hakkında bilgi verildi.

 

 

Kahramanmaraş Sosyal Bilimler Lisesi’nde yapılan toplantı ve öğrenci etkinlikleri yanı sıra, Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mükrime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Altın Bilgi Okulları Uzay Gözlemevi, Kipaş Tekstil Fabrikası, Germenika Kazı alanı ve Mozaik Müzesi ziyaret edilerek eğitim gezileri yapıldı. Ayrıca Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Araştırma Görevlisi Aslı Saygı öğrencilere “Geleceğin Meslekleri” konulu seminer vermiştir. Kahramanmaraş sosyal Bilimler Lisesi olarak şehrimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edip projenin gerekliliklerini başarılı bir şekilde yerine getirmiştir.