Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Ömer Faruk Arıkan Ortaokulu “Kahraman olmak kanımızda var!” sloganıyla okul genelinde bir kan bağışı kampanyası başlattı. Kampanyaya ilgi büyük oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türk Kızılayı ve Ömer Faruk Arıkan Ortaokulu işbirliğiyle düzenlenen kan bağışı konusunda yeni bir başarıya daha imza attı.

HABERE AİT FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=81BgHgrcu3Y

 

Kan bağış oranlarının düşüş gösterdiği içinde bulunduğumuz kış aylarında ülkemizin kan ihtiyacının karşılanması hususunda destek olmak isteyen Ömer Faruk Arıkan Ortaokulu Okul yönetimi ve Fen Bilgisi öğretmeni Rabia ATEŞ’ in koordinesinde Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi MAHÇİÇEK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver GÖKŞEN, Şube müdürü Dilek KONUŞ,  Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, Mahalle ve çevre muhtarları, okul yöneticileri öğretmenler, veliler ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kampanya kapsamında kan bağışı yapan Ömer Faruk Arıkan Ortaokulu böylece önemli bir başarıya imza attı.

 

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’te Kan bağışına katılarak destek verdi. Mahçiçek “ Türkiye’nin medeniyet konusunda  Avrupa Ülkelerine  göre daha ileride olduğuna işaret ederek, biz fakirimize bakarız, anamıza, babamıza bakarız, yardıma ihtiyacı bulunanlara destek veririz, Kan bağışında bulunmakta böyle bir şey, bu kampanyaya destek vermek bizim vatandaşlık görevimizdir” dedi.

Öğrencilerle de sohbet eden başkan Mahçiçek, çok çalışmaları konusunda, onlara mesajlar verdi.

 

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’te Kan bağışına katılarak destek verdi. Mahçiçek “ Avrupa Ülkelerinin medeniyet noktasında Türkiye’nin ileride olduğuna işaret ederek, biz fakirimize bakarız, anamıza babamıza bakarız, yardıma ihtiyacı bulunanlara destek veririz, Kan bağışında bulunmakta böyle bir şey, bu kampanyaya destek vermek bizim vatandaşlık görevimizdir. “ dedi.

Kan Acil Değil Sürekli Olan Bir İhtiyaçtır

 

Etkinlik sırasında konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver GÖKŞEN “Kan acil değil sürekli olan bir ihtiyaçtır. Sağlık kuruluşlarında tedavi gören insanların tedavi süreçlerinde kan bileşenlerine ihtiyaçları olduğunda bunun karşılanmasındaki yegâne kaynak gönüllü ve düzenli kan bağışlarıdır. Bu manada biz Ömer Faruk Arıkan Ortaokulu okul bünyesinde öğrencilere sorumluluk vererek onların kendi velilerini, yakın çevrelerini kan bağışı konusunda bilgilendirip onları kan bağışına davet eden bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bugün yine Ömer Faruk Arıkan Ortaokulu bünyesinde oluşturmuş olduğumuz kan bağışı alanlarıyla etkinliğimizi gerçekleştirmekteyiz. Bu çalışmada öğrenciler bire bir yakın çevrelerine ulaştılar ve her öğrenci burada kendi bulduğu gönüllü kan verecek kişilerin kayıtlarını tutuyorlar. Tabii burada öğrencilere sorumluluk vermek hem geleceğin bağışçıları olma noktasında hem de kan bağışının önemini bu yaşlarda kavrayıp topluma aktarma konusunda bizlere olan desteklerinden dolayı biz müteşekkiriz.” Dedi.