AB Gençlik Projeleri kapsamında İlimiz Kahramanmaraş İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi    25 Temmuz 2013 – 06 Ağustos 2013 tarihleri arasında ” Taşların Hikayesi” isimli projeyi, proje ortağı Hırvatistan’dan gelen katılımcılar ile yürütmeye başladı.

Proje kapsamında ilimizde bulunan Tarihi Taş Yapıtların geçmişi  incelenip fotoğrafları çekilecek ve bir  katalog oluşturularak  ülkeler arası tanıtıma katkı sağlanacak.  Bu kapsamda Kahramanmaraş İl Merkezinde  Taş Medrese, Ulu Camii, Hatuniye Camii, İklime Hatun Mescidi, Ceyhan Köprüsü ve Konaklar, Elbistan İlçesinde Ulu Camii, Afşin İlçesinde Eshab-ı Kehf Külliyesi inceleme araştırma yapılacak önemli yapıtlar olarak değerlendirilecek.

Tarih öğretmenlerinin liderliğinde 8 öğrenciden oluşan Hırvatistan’dan gelen AB Gençlik Proje ortakları  için ve Kahramanmaraş İMKB Teknik Endüstri Meslek Lisesi salonunda bir tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya İl Milli eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü’de katılarak bir açış konuşması yaptı.

“Türk milletinin misafirperver bir Millettir, Gelirken belki olumsuz düşünceleriniz olsada bunun doğruluğunu ilimizde kaldığınız süre içerisinde göreceksiniz ve ülkenize giderken farklı duygular taşıyacaksınız”  diyen Akküncü daha sonra şu ifadeleri kullandı.

“ İlimizde tarihi ve kültüre ışık tutacak çok sayıda yapıt mevcuttur. Burada ortağınız  Kahramanmaraş İMKB Teknik Endüstri Meslek Lisemizle  çok güzel bir çalışma gerçekleştireceğinize inanıyorum. Bizlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her zaman sizlere yardım etmeye hazırız.

Şehrimiz doğal güzelliklerinin yanı sıra dondurma, biber ve tarhanasıyla tanınmıştır. Bunları arkadaşlarımız sizlere ikram edecekler, ne kadar haklı olduğumu göreceksiniz. Tekrar hoş geldiniz diyor ve hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Bu konuşmalardan sonra proje ortaklarının tanışması ve proje ile yapılacak çalışmalar ele alındı. Kahramanmaraş İMKB Teknik Endüstri Meslek Lisesinin,Hırvatistan’dan gelen AB Gençlik Proje ortaklarını bakım ve  konaklama işleri  Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından yürütülmektedir.