Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan başkanlığında toplanan ilçe Milli Eğitim Müdürleri eğitim ve öğretimin genel değerlendirmesini yaptılar.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü 12 Şubat Toplantı Salonu’nun da İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan başkanlığında da bir araya gelerek 2012-2013 eğitim öğretim yılı hazırlık çalışmaları ile ilgili önemli kararlar aldılar.

 

 

30.03.2012 tarih ve 6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanununlar da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile zorunlu eğitim süresinin 8 yıldan 12 yıla çıkarıldığını bu yeni uygulamalarla ilgili ilimizde güzel çalışmaların yapıldığını, okullarda dönüşümlerin ve öğrenci aktarımlarının tamamlandığını ama bu süreç içerisinde azda olsa eksikliklerin olabileceğini, zaman geçirilmeden bunlarında giderilmesi gerektiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan konuşmasına daha sonra şöyle devam etti.

 

 

Sanıyorum ki önümüzdeki hafta Bakanlık Millî Eğitim Denetçileri bu yeni uygulamalarda ilimizde yapılan çalışmaları yerinde görmek   ve rehberlik yapmak amacıyla  ilimize gelecekler. Bu nedenle  çalışmalarımız ve  yapılanları   rapor haline getirelim.

 

İlçelerinizde ki norm fazlası sınıf öğretmenlerine  yeni sınıflar açarak, ya da okul öncesi eğitim kurslarına alarak anasınıflarında değerlendirilebilirsiniz.

İlimiz merkezinde dönüşümü yapılan okullarda öğrenci aktarımları yapılırken öğretmenleri ile beraber yapılması daha olumlu olduğunu düşünüyorum. Örnek olarak,  Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulunu ilkokula dönüştürdük, ortaokul öğrencilerini de  yakınına yeni yaptırılan Abdurrahim Karakoç Ortaokuluna, öğretmenleriyle birlikte aktardık. Öğrencileri öğretmenlerinden ayırmadık bu öğrenciler adına olumlu karşılandı. Sizlerde buna benzer çalışma yapabilirsiniz.

 

Özel eğitimine çok önem veriyoruz. Özel eğitime muhtaç çocuklarımız içinde hiç bir okul müdürü  seni almıyorum deme hakkına sahip değildir. Vatandaşa seni almıyorum, bizim özel eğitim sınıfları binamızın üst katlarında senin buralara konumun uygun değil seni bu nedenle kayıt etmiyorum deme lüksü yoktur, okul müdürü her türlü tedbiri alarak özel eğitim almak isteyen öğrencilerin eğitim görmelerini sağlar, eğer özel eğitim sınıfları üst katlardaysa rampaların ve asansörlerin yapılması, mümkün olduğu kadar özel eğitim sınıflarının binanın alt giriş katında olmasını özen gösterir.

Eğer okulda özel eğitim alamayacak durumda olan öğrenciler için Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Hastane tarafından “evde eğitim alması uygundur”  raporu verilirse o öğrenciye evde de eğitimin verilebilinir.

 

Biz eğitimcilerin görevi, beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek, aynı zamanda ilgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamaktır

Öğrencilerimize şefkatle yaklaşarak onların bilerek veya bilmeyerek yaptıkları her olumlu ve olumsuz davranışları karşısında dostça yaklaşmak her eğitimcinin görevidir.Onları yapmış oldukları hatalardan dolayı hemen cezalandırıp eğitim öğretimden ve hatta hayattan soğutmamak gerekir, onları her zaman kazanmaya özen göstermeliyiz.

 

 

Ayrıca okullarımızda sosyal ve kültürel faaliyetlere önem verilmesini ve mümkün olduğunca öğrencilerimizin geniş katılımlarının sağlanmasını istiyorum. Biz hepimiz bir ekibiz. Elimizi taşın altına koymak zorundayız. Ben sizlere güveniyorum, sizlerden de bana güvenmenizi istiyorum” dedi.

Bu konuşmadan sonra Göksun İlçe Millî Eğitim Müdür Vekili Sait Şahin, Afşin İlçe Millî Eğitim Müdürü Yasin Fırat, Çağlayancerit İlçe Millî Eğitim Müdürü  Mahmut Korkmaz, Türkoğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü İbrahim Kuyubaşıoğlu, Andırın İlçe Millî Eğitim Müdürü Yakup Dal, Nurhak İlçe Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Haytaoğlu, Ekinözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Daniye İlik, Elbistan İlçe milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ve Pazarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç İlçeleriyle ilgili 4+4+4 yeni eğitim sistemi, YİBO’lar, kitap dağıtımı, İmam hatip orta okullarının açılışı, okul aktarımları, norm fazlası öğretmenler, geçici görevlendirmeler, eğitimde kalite konuları ile yaptıkları çalışmalar ve karşılaştıkları problemle ve çözüm önerileri hakkında fikir ürettiler.

4 saate yakın süren değerlendirme toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan’ın ilçe milli eğitim müdürlerine teşekkür ve iyi dilekleriyle sona erdi. Toplantının her ay bir ilçede gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.