Kahramanmaraş İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin AB Gençlik Projeleri ortağı Hırvatistan uyruklu öğretmen ve  öğrenciler  “Taşların Hikayesi” isimli proje çalışmalarını tamamlamaları sonrası belgelerine kavuştular.

25 Temmuz 2013 tarihinde Hırvatistan’dan İlimize gelen ve 2 haftadır Kahramanmaraş’ ve ilçelerinde taş binaların geçmişini inceleyip, onları fotoğraflayıp bir katalog oluşturan ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacak  Hırvat eğitimci ve öğrenciler için belge töreni düzenledi. Kahramanmaraş İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Hilmi Kişi açılış konuşması yaparak 2 haftalık süre içerisinde yapılan çalışmaları anlattı.

Hırvatistan uyruklu öğretmen ve  öğrencileri okulunun pansiyonunda misafir eden ve projelerine yardımcı olan Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi müdürü Fatih Başkan’da bir konuşma yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Tüm dünya insanları kardeştir. Mensubu olduğumuz İslam dinide insanların kötülükten uzak kardeşçe, dostça beraberlik içinde yaşamalarını ister. Sizleri en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. Bazı konularda kuralcı olduk zira bizlere sağ selim geldiğiniz gibi sizleri aynı şekilde ülkenize sağlıklı bir şekilde göndermek adına bu yolu seçtik. İnşallah bizlerden memnun kalmışsınızdır. Sizlere hayırlı yolculuklar diliyoru. Ailelerinize de selam ve sevgilerimizi iletirsiniz” dedi.

Misafir öğrencileri temsilen konuşma yapan Patrika Poropat Kahramanmaraş’ta gördükleri ilgi ve memnuniyetlerini şu şekilde ifade etti:

“Buraya gelirken bizleri nelerin beklediği konusunda endişelerimiz vardı. Buraya geldiğimizde bu endişelerin yersiz olduğunu, Türk misafirperverliğinin ne demek olduğunu, siz Türklerin kültürlerine ve geleneklerine ne kadar bağlı olduğunu yaşayarak gördük. Hepimize kendimizi evimizde hissettiğimiz için sizlere teşekkür ediyoruz.

Burada gördüğümüz, tattığımız ve birlikte paylaştığımız, yaşadığımız hiçbir şeyi unutmayacağız. Ülkenizi ve özellikle Kahramanmaraş’ı kendi ülkemizde  en iyi şekilde anlatacağız ve bundan sonra kapımız sizlere hep açık olacaktır” dedi.

Bu konuşmalardan sonra belge törenine geçildi. Programın sonunda ülkelerin halk oyunlarında kesitler gerçekleştirildi.