Kahramanmaraş Saffron Oteli Salonunda Hayat Boyu Öğrenme Kültür ve Yaklaşımı Eğitimi (12.2) 7 Martta 2013 Perşembe günü başladı.

 

26 Mayıs 2011 itibariyle Türkiye’de Milli Eğiti m Bakanlığınca uyulamaya konulan Hayat Boyu Öğrenme Projesi doğrultusunda Hayat Boyu Öğrenme Kültür ve Yaklaşımı Eğitimi (12.2) kapasite geliştirme eğitimi 07 Mart 2013 günü Prof. Dr. Ali Yazıcı tarafından katılımcılara anlatılıyor. Eğitim 08 Mart 2013 günü de devam edecek. İlgili eğitime Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye İllerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Meslek Liseleri yöneticileri, Halk Eğitim Müdürlükleri Üniversite temsilcileri ve HBÖ Şefi Bayram Metin katılıyor.

 

Eğitim öncesi Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü kısa bir konuşma yaparak Hayat Boyu Öğrenme projesi hakkında bilgi verdi.

Bireyler, Sivil Toplum, Türkiye Ekonomisi, Kısaca Bütün Türkiye Hayat Boyu Öğrenmenin geliştirilmesi Proje ne katkı sağlayacak diyen Prof. Dr. Ali Yazıcı daha sonra şu konuları anlattı.

“   Hayat Boyu Öğrenmede hedef:  Uygun ve kapsamlı hayat boyu öğrenme stratejilerinin geliştirilmesi ve uygulanmasının desteklenmesi.

Amaç: Her türlü öğrenmeye değer vermek üzere tasarlanmış bir sistem kapsamında, istihdam fırsatlarının artırılması için bireylerin eğitime erişimlerinin desteklenmesi amacıyla, AB uygulamaları doğrultusunda hayat boyu öğrenme perspektifleri temelinde bir kurumsal çerçeve ve kapasite oluşturulması.” Dedi

Prof. Dr. Ali Yazıcı daha sonra sırasıyla şu konuları anlattı: Proje Hakkında Temel Bilgi, HBÖ Paradigması, İllerde HBÖ Faaliyetleri, Kapasite Oluşturma, Projede şimdiye kadar yapılanlardan bazıları v.b.