Mesleğe ilk defa atanan aday öğretmenlerin atandıkları yerde karşılaşacakları coğrafî, kültürel ve sosyo-ekonomik şartlar hakkında bilgi sahibi olmaları ve böylece mesleğe daha bilinçli ve umutlu başlamaları için adaylık eğitim sürecinin başlangıcında destekleyici uyum eğitimi kapsamında genç öğretmenlere Kahramanmaraş Millî Eğitim Müdürlüğünce Uyum Eğitimi Kursu açıldı.

Beş günlük uyum eğitiminin birinci gününde Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer’in öğretmenlere yönelik konferansı sinevizyon aracılığıyla izlettirildi. ikinci gününde Millî Eğitim Müdürü Mesut Alkan, öğretmenlere hitap ederek önemli mesajlar verdi.
Günün ikinci semineri Biliim ve Sanat Merkezi Müdür Yardımcısı ve Uzman Edebiyat Öğretmeni Ramazan Avcı tarafından verildi.

Avcı, “Çevreye Uyum Eğitimi” konulu seminerinde eğitimde öğrencilerin içinde yaşadığı çevrenin doğal, sosyo-kültürel, sosyo-ekonomik şartlarının bilinmesinin ve buna göre eğitim verilmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı. Kahramanmaraş’ın tarihi, coğrafî yapısı, ekonomisi, el sanatları ve kültürel yapısı hakkında bilgiler veren Avcı, Kahramanmaraş’ın dondurma, tarhana, biber ve tekstil şehri olmasının yanında yazar ve şairler şehri olmasının haklı gururunu yaşadığını, özellikle Cumhuriyet Dönemi Türk şiirinde Maraşlı şairlerin ilk sırayı aldıklarını belirtti, Kahramanmaraşlı şairlerin şiirlerinden örnekler okudu. Oldukça zevkli geçen seminer Zara’nın video görüntüsü eşliğinde söylediği “Güzel Ne Güzel Olmuşsun” türküsüyle sona erdi.

Günün üçüncü semineri Şube Müdürü Ahmet Akküncü tarafından verildi. Akküncü, Milî Eğitim Müdürlüğünün Kurumsal Yapısı hakkında aday öğretmenlere bilgi verdi.