Kahramanmaraş Geçici Eğitim Merkezinde (GEM) görevli öğretmenlerle İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Harun Kurt ve Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Sıddık Şirikçi’nin katılımı ile bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Habere Ait Fotoğraflar

Konu ile ilgili olarak İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, şu ifadeleri kullandı:

“En son Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezinde (GEM) bulunan okullarda icra edilen Türkçe öğretimi ve destekleme programları ile ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü, il milli eğitim müdür yardımcıları ve diğer arkadaşların katılımı ile bir program yapıldı. Program öğretmenlerimizle değerlendirme toplantısı ile başladı.  Geçici Eğitim Merkezinde bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve Çok Programlı Anadolu Lisesinin bütün alan ve sınıflar gezilerek birebir öğrencilerin yapmış olduğu faaliyetler öğretmenler ile yapmış oldukları etkinlikler ve Türkçe öğrenimi ile ilgili olarak faaliyetler izlendi.

Daha sonra Geçici Eğitim Merkezinde bulunan Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerin TRT1 televizyonu ile ortaklaşa yapmış oldukları bir faaliyetin sonucunda bir ödül töreni yapıldı o ödül töreninde Suriyeli öğrencilerin sormuş olduğu sorulara müdürlüğümüzü ilgilendiren konularla ilgili olarak bilgilendirmeler yapıldı son olarak da yapımı devam eden 23 + 23 toplam 46 derslikli okul binamızın inşaatı gezilerek program sonlandırıldı