Kahramanmaraş İl Müdürlüğünce Eğitiminde kaliteyi yükseltmeyi hedefleyen “Geleceğimiz İçin Eğitim ve Braş Paylaşımı (Zümre Toplantıları)” Eğitim Bölgelerinde Yapılıyor.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan’ında katılımı ile şube müdür vekili Eyüp Karataş başkanlığında okul müdürleriyle yapılanGeleceğimiz İçin Eğitim ve Branş Paylaşımı toplantısınınhemen peşinden branş öğretmenlerinin Eğitim Bölgelerinde ki Zümre Öğretmenler Kurulu çalışmaları başlatıldı.

 

5. Eğitim Bölgesi ortaokullarında görevli branş öğretmenleri bölgenin belli okullarında toplanarak ev sahibi olan okulun okul müdürü başkanlığında“Geleceğimiz İçin Eğitim Projesi doğrultusunda Zümre Toplantı çalışmalarını başlattılar.

Özel Kahramankent salonunda Şehit Fatih Gök Ortaokulu Müdürü Çetin Özberk başkanlığında Türkçe branşındaki öğretmenler, Türk-Telekom Ortaokulunda okul müdürü İsmail Kireççi Başkanlığında Sosyal Bilgiler öğretmenleri, Özel Kipaş ilk ve Ortaokulunda okul müdürü Ergün Kozandağlı başkanlığında İngilizce branşındaki öğretmenler, Ayser Çalık Ortaokulunda okul Müdürü Celil Sarlı başkanlığında Matematik branşındaki öğretmenleri,  ve yine Özel Kahramankent İlk ve Ortaokulunun diğer salonunda Fen ve Teknoloji branşı öğretmeni Mehmet Kara başkanlığında Fen ve Teknoloji branşı  öğretmenlerinin zümre toplantıları gerçekleştirildi. 1. Eğitim Bölgesi Matematik branş toplantısı da Cahit Zarifoğlu Ortaokulunda okul müdürü Erdal Şahin Gedikoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Projenin başarısı ve ilimizde eğitimin kalitesinin yükseklere çıkarılması için neler yapıldığı, neler yapılabileceği sohbet havasında tartışılarak çözüm önerileri anlatıldı. Eğitim Bölgelerinde ki Zümre Öğretmenler Kurulu çalışmalarına katılanlar toplantının çok yararlı olduğunu ve bu toplantıların belirli periyotlarla yapılmasının eğitime olumlu katkı sağlayacağını belirttiler.