Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün  “Öğretmen Akademileri”  ” çalışmaları ara vermeden tüm hızıyla  devam ediyor.

Öğretmen akademileri kapsamında yönetici akademisi alanında bu hafta Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçelerinde bulunan okulların ve diğer kurumları yöneticilerine yönelik olarak eğitim müfettişleri başkanı Fevzi Küçük tarafından kurum müdürleri ve müdür yancılarına mevzuat bilgisi semineri verildi.

 

HABERE AİT VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=kq4-Oh6Nego

 

Eğitim müfettişleri başkanı Fevzi Küçük‘ün Suzan ve a,Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen seminere kurum yöneticileri yoğun katılım sağladı. Mevzuat semineri sunumunda ağırlıklı olarak 657 sayılı devlet memurları kanunu, 44 83 sayılı kanun, devlet memurları disiplin yönetmeliği başlıkları altında bilgi paylaşımları sağlandı. Bu kapsamda devlet memurlarının ve amir olarak görev yapanların uyması gereken, aynı zamanda mevzuata uyulmasını sağlamakla mükellef oldukları ilgili madde hükümleri üzerinde duruldu.

Devlet memurlarının ve amirleri n ödev ve sorumlulukları ile yasaklanan fiiller hakkında örnekler üzerinde de durularak sunumlar yapıldı. Devlet memurlarının ve amirlerin disiplin iş ve işlemleri, disiplin amirlerinin yetkileri ve görevleri, bunlara ilişkin zaman aşımları, itirazlar ve süreleri hakkında bilgiler verildi. 44 83 sayılı yasa hakkında aynı zamanda mal bildirimi kanunu, bu kanunları devlet memurları ile olan hükümlerine sunumda yer verildi. Çok faydalı ve verimli bir seminer çalışmasının sonunda soru cevap bölümüne geçildi.

Yöneticiler tarafından sorulan sorulara eğitim ve başkanı Fevzi Küçük tarafından cevaplandırıldı. Seminer katılımcılara teşekkür edilerek tamamlandı.