Gemciler Kültür Dayanışma derneğinin düzenlediği Erasmus+youth projesi kapsamında ilimizi ziyaret eden 6 kişilik Romanya grubu ilimize geldiler.

  Romanya’lı misafirler Kahramanmaraş’tan katılan 12 gençle birlikte ‘Surviving and Save Lives’   ‘ Hayatta kalanlar ve kurtarma’ adlı projeyi uygulayacaklar. Bu Proje konusunda 14 gün boyunca deprem ve kurtarma ile ilgili etkinlikler düzenleyip bir dizi tatbikatlara katılıp KADAK, AFAD, AKMOD, İtfaiye, İbrahim Çalık Anadolu Lisesi, Dulkadiroğlu Mesleki Eğitim Merkezi, Sütcü İmam Üniversitesi, ile işbirliğiyle etkinlikler yapacaklardır.

  Yapacakları etkinliklerle Deprem bilincini geliştirme. Acil kurtarma ile ilgili farkındalık oluşturma, Depremin bir gerçek olduğu ve bu gerçekle yaşamanın gerektirdiği hayatta kalma yollarını öğrenmemiz gerektiği vurgulanacaktır.

  Bugün yapılan projenin açılışında AB katılım süreci, Ülkemizde iyi yöndeki gelişmeler, Türk insanının Avrupa’ya yapacağı katkılar konusunda gerek dernek başkanı Gökhan GEMCİ, gerekse proje uzmanı ve bu projenin koordinatörlüğünü üstlenen eğitimci Mehmet Fatih BAŞKAN yaptıkları konuşmalarla misafir proje üyeleriyle tanıştılar ve çalışmalar hakkında bilgiler aktardılar.

  Katılımcılar ayrıca proje kapsamında Kahramanmaraş’ın tarihi konakları, Kalesi, Abdulhamithan Camii,  Ulu Camii, Taş Köprü, Çokran Köyü, Mağaralar vb yerleri gezerek İlimiz Turizmine katkıda bulunacaklardır.